De vorbă cu Dorel Cura, preşedinte AJF Arad

De vorbă cu Dorel Cura, preşedinte AJF Arad

În exclusivitate pentru primul număr al „ Sportului arădean”, președintele Asociației Județene de Fotbal Arad, Dorel Cura, ne oferă în cele ce urmează cele mai proaspete informații cu privire la acest eveniment.

  Rep:Domnule președinte, ca “regizor” principal al acestui spectacol , ce ne puteți spune ,acum, cu câteva zile înainte de debutul  returului campionatului la nivel de fotbal județean?

 

   D.C.: La fel cum s-a procedat și la competițiile patronate de F.R.F. am fost nevoiți de prelungirea acestei ierni grele să amânăm startul returului campionatului județean de fotbal cu o săptămână și sperăm ca în acest weekend vremea să țină atât cu noi cât și cu conducătorii, antrenorii și jucătorii de fotbal din cele trei ligi județene, deoarece nu se mai poate amâna nimic. Finalul competițiiei fiind programat la o dată fixă, acesta nu mai poate fi modificat, iar prea multe etape intermediare nu pot fi planificate, motivul fiind serviciul majorității jucătorilor.

 Rep: Ca orice gospodar, trebuie sa fiți la curent cu situația fiecărui club, sunt pregătite acestea pentru retur?

 

    D.C.: Evident. Imediat după trecerea sărbătorilor de iarnă, s-a stat de vorbă cu fiecare conducător de asociație afiliată la A.J.F. plus a avut loc și Adunarea Generală pentru a simți pulsul echipelor. S-au dezbătut două probleme principale: starea bazelor sportive și situația financiară a fiecărei echipe. Secretarul general al A.J.F. Arad, Vasile Rad vă va pune la dispoziție lista cu asociațiile sportive  ce  au probleme cu starea terenului și a bazelor aferente , fiecare cu termenul limită până când trebuie puse la punct.

   Mai rău stăm la restanțele de ordin financiar pe care le au 75% din cluburile participante. Acestea( se știu ele) sunt obligate ca să își achite datoriile până joi, 8 martie, în caz contrar ele  nu vor fi programate la primul joc.

Rep:  O problemă a constituit-o deseori critica adusă brigăzilor de arbitraj și observatorilor oficiali….

 

    D.C.: La întâlnirea cu conducătorii cluburilor a participat,firește, și Claudiu Tripa, președintele Comisiei Județene de Arbitraj. În  urma discuțiilor avute s-a căzut de comun acord să existe o comunicare între conducătorii  de cluburi și Comisia de Arbitraj cu scopul de a încuraja intinerirea delegațiilor de arbitri, șefii de cluburi precum și antrenorii să transmită jucătorilor să înțeleagă lipsa de experiență a arbitrilor tineri , să accepte in mod civilizat deciziile acestora , bineînteles însușindu-și foarte bine legile jocului.

          În ceea ce – i privește pe observatorii de joc, aceștia au fost testați în luna februarie, întrebările chestionarului, zece la număr, având ca arie bibliografică Regulamentul de organizare a activității fotbalistice precum și Legile jocului de fotbal, în funcție de calificativele obținute se va ține cont și de importanța jocurilor la care vor fi delegați. Aceste verificări teoretice se vor repeta inopinat pe tot parcursul returului.

Rep: În tur s-au  întâlnit câteva cazuri de scăpare de sub control a situațiilor la meciurile mai tensionate, înregistrându-se evenimente neplăcute….

 

D.C.: Ca peste tot în lume unde nu este organizare perfectă…Se va pune accentul în acest retur pe o colaborare mai bună între reprezentanții legii și organizatorii de competiții   pentru a se evita actele de violență săvârșite pe terenurile de joc sau în tribune sau în preajma acestora. Conducătorii de cluburi sunt obligați să se implice mai mult ca până acum în organizarea fără cusur a jocurilor, asigurând spectacolul fotbalistic, colaborând de fiecare dată , indiferent de importanța meciului, cu instituțiile specilaizate în pază și protecție.

Rep: În finalul interviului, dacă aveți ceva special de transmis conducătorilor cluburilor afiliate la AJF Arad ?

 

D.C.: Da, profit de această ocazie și rog delegații echipelor organizatoare să respecte întocmai Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice, pe conducătorii de club, pe antrenori și pe jucători, să aprofundeze Regulamentul de Ordine Interioară, pentru că ei sunt factorii decizionali în respectarea Regulamentului competiției, ei sunt cei care dau tonul la desfășurarea în condiții de fair-play a jocului de fotbal.Cunoașterea  perfectă a regulamentelor îi vor ajuta să colaboreze mai ușor cu comisiile AJF-ului, apărându-se pe ei  și implicit interesele cluburilor reprezentate de ei.

Rep: Mulțumim și mult succes!


About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *