Vinerea seacă, în Liga 3: liderul Lipova s-a încurcat la Deva!

Vinerea seacă, în Liga 3: liderul Lipova s-a încurcat la Deva!
0 comments, 15/03/2019, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Echipele arădene au avut o vinere neagră, în etapa a 18-a din C4. După egalul de la Sebiş, din prima etapă a returului, Şoimii Lipova a mai pierdut două puncte importante în lupta pentru promovare, astăzi, la Deva. Liderul campionatului a fost extrem de aproape chiar de o înfrângere, salvând un punct în al patrulea minut de prelungire! „Şoimii” nu se regăsesc în acest debut de primăvară şi cu siguranţă judeţul Hunedoara nu e deloc pe placul lor, tot acolo consemnându-se şi primul eşec stagional, în faţa echipei locale de sub furnale.

Lipova era decisă să facă uitate primele prestaţii din retur, când a încasat şase goluri, doar că s-a încurcat şi de data asta. Implicată în lupta la retrogradare, arţăgoasa formaţie gazdă i-a pus mari probleme trupei lui Flavius Sabău, pe care a condus-o de două ori pe tabelă. Lupu a deschis scorul repede, în minutul 4, în urma unei centrări în careu, avantaj păstrat însă doar şase minute, pentru că Rusu avea să egaleze cu un şut frumos din unghi, la colţul lung.

Chiar dacă a încercat să controleze jocul, liderul campionatului nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari până la finalul primelor 45 de minute. Nici pauza nu a fost un sfetnic bun, iar schimbările nu au adus plusul dorit. Mai mult, Lupu şi-a trecut în cont dubla, în minutul 57, cu un gol cu capu din 7 metri, în urma unui corner.

Deva şi-a apărat bine „cetatea” până aproape de ultimul fluier, Lipova fiind periculoasă doar cu şuturi de la distanţă, Poiană ratând de puţin ţinta. Când gazdele se pregăteau să sărbătorească victoria, golgheterul Trabalka a profitat de o minge respinsă în faţă de Barbu şi a egalat nesperat în minutul 94, 2-2!

Oricum, Lipova a mai bifat o prestaţie slabă în deplasare şi lasă două puncte mari la Deva, oferind posibilitatea adversarelor, în special Reşiţei, să se apropie periculos în clasament. Flavius Sabău a început partida în formula: D.Filip – Savin (46 Gherasim), Vasiu, Calvin, Filimon – Poiană, Istrate (76 Burlă), Lazea (46 M.Popa), D.Rusu – Trabalka, Sulea.

Tot astăzi, Cermeiul a pierdut din nou la scor în deplasare, 0-4 la Ghiroda şi Giarmata Vii, goluri reuşite de Piţuc, minutele 17 şi 89, Baranyi, minutul 69 şi Saizu, în minutul 92. Cermeiul a avut ocazia să reintre în joc la 1-0, dar Nistor a ratat un penalty în minutul 44.

Performeri acasă, după victoria cu 4-1 în faţa Dumbrăviţei, timişenii au pus la respect şi viceliderul din C4. Victorie cu atât mai surprinzătoare cu cât Ghiroda e implicată în lupta la retrogradare, iar trupa lui Radu Anca dădea semne de revenire după victoria clară cu Avrigul.

Sebişul lui Todea a prins şi ea o zi proastă, oferind cadou toate punctele celor de la Industria Galda, o altă formaţie aflată în subsolul clasamentului. Susan a deschis scorul în minutul 65, dând falsa impresie a unei victorii, doar că oaspeţii au întors spectaculos rezultatul în ultimul sfert de oră, prin reuşitele lui Haiduc, minutul 75 şi Scheau, minutul 84.

Sâmbătă joacă şi ultima divizionară arădeană, Crişul Chişineu Criş, echipă ce încearcă să răzbune prestaţiile modeste ale arădenelor, din prima zi a etapei de Liga 3. Pe locul 7 în clasament, băieţii lui „Ştili” Abrudean au meci de la ora 15, pe terenul Avrigului. O victorie i-ar menţine în lupta pentru primele trei locuri şi i-ar duce la şase puncte distanţă de liderul Lipova.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *