Victorie, iar visul pentru play-off continuă! UTA – FCU Craiova 1-0 (1-0)

Victorie, iar visul pentru play-off continuă! UTA – FCU Craiova 1-0 (1-0)
0 comments, 17/10/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

Cu statuia baronului Neuman la tribuna a doua și nepotul acestuia la „oficială”, îndelung aclamat de cei 6.000 de spectatori prezenți pe stadion, UTA a învins pe FC Universitatea Craiova cu scorul de 1-0. Rezultatul a fost stabilit în prima repriză, când croatul Dangubic a inventat un călcâi de efect pentru brazilianul Roger, iar acesta, incomodat de fundașul dreapta Negru, a trimis mingea peste portarul Mogoșanu, în plasă (’13).

Deși arădenii au pornit cu gânduri ofensive, având un singur mijlocaș închizător de meserie în formație, lituanianul Vorobjovas, startul partidei a aparținut oaspeților. Sudamericanul Ondaan, originar din Guyana, a avut primul șut pe cadrul porții, reținut de Iacob. L-a imitat ganezul Asamoah (’5), însă goalkeeper-ul arădenilor a reușit să respingă. A venit însă golul care le-a tăiat oltenilor elanul, iar UTA a părut stăpână pe situație. Tot Roger a fost la originea celei mai mari ocazii a gazdelor din prima jumătate a partidei. Cursa de 50 de metri a șeptarului, scăpat singur pe partea stângă, a fost urmată de o așezare în fața porții, însă lui Dangubic i-a lipsit fracțiunea de secundă pentru a veni la întâlnirea cu balonul.

Înainte de odihnă, Albu, căpitanul vizitatorilor a pătruns frumos în careu, dar Bălan l-a luat la țintă pe Medimorec, preferat de Balint în echipa de start în locul lui Erico da Silva. După „galbenul” prostesc luat de rusul Shlyakov în pauză, belgianul Baeten l-a remarcat pe Iacob, cu un șut din stânga suprafeței de pedeapsă, chiar în startul reprizei secunde. Ubbink și-a arătat apoi măiestria. Olandezul a trimis o pasă printre fundașii centrali pentru Roger, acesta a driblat portarul dar a intrat într-un unghi închis (’59), fapt care nu i-a permis să majoreze diferența. Imediat a fost eliminat Albu, pentru al doilea cartonaș galben, survenit ca urmare a unei simulări în careul amfitrionilor, lângă Benga, care nu l-a atins pe căpitanul alb-albaștrilor.

Ubbink a urcat mai mult în sprijinul atacului după intrarea lui Passaglia în locul lui Hora, dar un-doiurile cu Dangubic au rămas fără efect pe tabelă. Nici nou intratul Antal nu a reușit să modifice tabela, obținându-se astfel victoria la limită, fără gol primit, a treia stagională pe teren propriu după izbânzile cu CSU Craiova și FC Voluntari. O victorie care o urcă pe „Bătrâna Doamnă” pe loc de play-off, obiectivul declarat la startul sezonului…

Bogdan Cioara

Tags:
stiri utaUTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.