Victorie clară pentru UTA, dar gustul amar al promovării rămâne

Victorie clară pentru UTA, dar gustul amar al promovării rămâne
0 comments, 06/06/2012, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

“Bătrâna Doamnă” a încheiat actualul sezon fotbalistic cu o victorie clară, 3-0 (1-0) cu FC Argeş, sub privirile a aproximativ 1.000 de suporteri prezenţi pe Stadionul „Francisc Neuman“.

Partida o putem cataloga mai mult ca una de vacanţă, în care UTA a întâlnit o echipă piteşteană foarte tânără, cu jucători care promit, dar prea cruzi în faţa unor fotbalişti experimentaţi, cum ar fi Mara, Siminic sau Pocuca.

Piteştenii au început curajos, au încercat să-l pună în dificultate pe Smaranda, dar UTA a echilibrat jocul, iar ocaziile s-au mutat la cealată poartă. Iar golul a venit ca o normalitate, chiar dacă de abia în min. 31. Atunci când Purice l-a angajat bine pe Mara, iar acesta l-a lobat elegant, de la marginea careului mare pe Croitoru, goal-keeper-ul oaspeţilor, 1-0. După deschiderea scorului tot UTA a controlat ostilităţile, iar până la pauză şi-a mai creat câteva ocazii de a înscrie.

Partea a doua a jocului s-a desfăşurat după acelaşi clişeu. Argeşul a început mai bine, dar după aproximativ zece minute de la reluare, UTA s-a apropiat tot mai periculos de buturile argeşene. Iar în min. 61 a reuşit să înscrie din nou. Neagu a centrat perfect de partea stângă a atacului alb-roşu, iar Galanis a reluat imparabil cu capul din centrul careului mare, 2-0. Scăpată de emoţii, „Bătrâna Doamnă“ continuă să mizeze pe cartea atacului, apar şi fazele spectacol, iar ca un premiu pentru cei din tribune vine şi golul trei, chiar pe final. În min. 90 Purece execută pe colţul lung o lovitură de colţ de pe partea dreaptă, iar Siminic înscrie din colţul careului de şase metri, 3-0.

Ce ar mai fi de zis, dincolo de prestaţia celor din teren, de aplaudat, nu poate îndulci amarul ratării unui obiectiv, cel al promovării, care părea atât de aproape la un moment dat, dar care s-a năruit pe final.

Şi noi le urăm vacanţă plăcută, că timp pentru analiză, strategii pentru sezonul următor a rămas destul. O luăm iar de la capăt  sub deviza “Poate la anul…promovăm”

UTA: Smaranda – Pocuca, Gligor, Siminic – Calvin, Chindriş, Hidişan (min. 15 Ignea), Neagu – Purece, Mara (min. 86 Raţ) – Galanis (min. 78 Miron). Pe bancă: Cioară – Pascariu, Manea, Capătă. Antrenor: Adrian Falub

FC Argeş: Croitoru – Gherase (min. 76 Ghiţă), Botea, Bazzi, Briceag – Popa, Ivănică, Răuţă (min. 83 Negoiţă),I.Niculae – Beuran (min. 78 Piscanu), Stancu. Pe bancă: Rusandu – Andrei, Drăgan, Drugescu. Antrenor: Viorel Dumitrescu

Au arbitrat: Daniel Haidiner (Hunedoara) – Daniel Ciocănea (Sibiu) şi Marius Bălan (Cluj). Rezervă: Marius Omuţ (Oradea)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *