UTA – Steaua Roşie Belgrad pe arena Francisc Neuman

UTA – Steaua Roşie Belgrad pe arena Francisc Neuman

Old Boys UTA cu sprijinul autorităţilor locale, în special al consilierilor Ionel Costin şi Ovidiu Moşneag vor organiza luni 27 august începând cu orele 17.00, ediţia cu numărul patru al “Memorialului Legendelor.Pe stadionul Francisc Neuman va fi organizat un meci între fostele glorii ale UTA-ei şi cele ai celebrei echipe sârbe Steaua Roşie Belgrad. Se vrea de fapt o reeditare a confruntării dintre cele două formaţii „alb-roşii” din 1971, anul în care arădenii au eliminat Feyenoord Rotterdam din Cupa Campionilor Europeni. În manşa următoare, UTA era scoasă din competiţie de sârbi, după un dublu insucces, 0-3 şi 1-3.

Sunt fericit că după 10 ani de când sunt la cârma Old Boys UTA am reuşit să organizăm un asemenea eveniment important. Vorbim, totuşi, despre un club câştigător a două Cupe ale Campionilor Europeni. Sper ca luni să avem un stadion plin şi vom dedica anul acesta Memorialul celui ce a fost Alexandru Dan”, a declarat Gheorghe Vaczi, preşedinte Old Boys UTA.

La întâlnirea cu presa alături de cei menţionaţi mai sus au răspuns present şi  Gabor Biro, Dorel Cura, Mihai Ţârlea şi Sandu Gaica, care au ţinut să facă câteva precizări despre aceast eveniment atât de important.

„Am fost prezent la meciul din 1971. Personal, nu credeam că voi putea revedea această forţă europeană la Arad. Este un merit exclusiv al organizatorilor şi cred că nu există judeţ în România în care să se organizeze asmenea evenimente”, a afirmat Gabor Biro.

„Este o muncă începută de ani buni de către aceşti oameni de a dezvolta brandul Aradului. Munca mea, ca preşedinte AJF, este ca acest brand să meargă şi spre FRF. O să încerc să îl aduc la Arad şi pe Mircea Sandu, fie cu această ocazie, fie cu proxima iniţiativă de acest fel”, ne-a mărturisit Dorel Cura

 „Din păcate UTA de azi mai are puţini suporteri. Un lucru indamisibil. Sper ca prin aceste acţiuni să readuce lumea spre stadion”, a spus Sandu Gaica. „Din punctul meu de vedere este cel mai important eveniment al fotbalului arădean în 2012. Sper ca oamenii să înţeleagă acest lucru şi să răspundă cum trebuie, să avem un stadion cât mai plin”, a punctat şi Mihai Ţârlea. „Vom încerca să fim la înălţimea oaspeţilor noştri. A fost foarte greu să îi aducem, dar am reuşit până la urmă. Îi vom întâmpina la frontieră, apoi vor avea o întâlnire cu autorităţile locale”, a completat Ionel Costin.

Trebuie spus faptul că delegaţia celor de la Steaua Roşie Belgrad va conţine 20 de foşti jucători care vor evolua împotriva UTA-ei, plus opt dintre foştii adversari ai arădenilor din 1971: Acimovic, Dujkovic, Djoroc, Krivokuca, Klekovski, Mihajlovic, Karasi şi Filipovic. Nu trebuie omis stafful tehnic, fiind aşteptat chiar şi preşedintele grupării sârbe, Vladan Lukic.

Invitaţi speciali sunt foştii fotbalişti Pojoni, Duckadam, antrenorul Jackie Ionescu şi nu în ultimul rând Miodrag Belodedici, fostul campion al Europei cu Steaua Roşie Belgrad, în 1991.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *