UTA detronează liderul Ligii a II-a, 3-1 cu Snagovul!

UTA detronează liderul Ligii a II-a, 3-1 cu Snagovul!
0 comments, 31/03/2019, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA s-a descătuşat astăzi, în ultimul meci al etapei a 27-a din Liga a II-a la fotbal. Pe o vreme superbă şi în faţa a aproximativ 1.200 de spectatori, roş-albii au demonstrat că se poate juca şi fotbal de calitate, iar asta chiar în compania liderului campionatului, Sportul Snagov. Ilfovenii lui Eugen Trică au fost surprinşi de arădeni încă din start, când centralul craiovean Dumitrică i-a refuzat UTA-ei un penalty clar, Marinescu agăţându-l în careu pe Rus. Răniţi în orgoliu după criticile din ultima perioadă, utiştii au început determinaţi, dar elanul le-a fost repede tăiat la prima ocazie a oaspeţilor, Huiban marcând în minutul 13, cu un şut la colţul lung.

După o foarfecă frumoasă a lui Rus, în minutul 31 a survenit egalarea: Kanda a centrat din lovitură liberă de la 25 de metri, lateral stânga şi Copaci, nemarcat, a înscris cu o frumoasă lovitură de cap, 1-1. Cipri Rus a irosit ocazia primei reprize în minutul 43, atunci când după o acţiune excelentă a lui Miculescu, a tras slab din 10 metri, alături. La pauză s-a intrat cu 1-1, iar pe tunelul spre vestiare au fost mici incidente, cu utiştii acuzând vehement arbitrajul şi acel penalty neacordat în debutul partidei. Până la urmă, arbitrul a pus mingea de două ori pe punctul cu var în mitanul secund, la două faulturi clare în careu ale ilfovenilor.

Mai întâi, în minutul 52, Lică l-a busculat pe Miculescu, iar Rus a transformat precis, după care, în minutul 78, Tazouti a făcut fault evident asupra lui Copaci, iar Şeroni a fost la fel de exact, 3-1. La 2-1, UTA mai ratase o şansă rarisimă, Ciucur – scăpat singur – şutând în portar. Până atunci aproape fără replică, Snagovul s-a trezit abia pe final, dar a luat de două ori la ţintă bara, prin Ioniţă, în minutele 82 şi 90+2.

S-a terminat 3-1, victorie perfect meritată pentru UTA, jucătorii alegându-se cu prima dublată de conducere, dar dedicându-i succesul şi lui Ionuţ Popa, în suferinţă în această perioadă din cauza problemelor de sănătate. Roş-albii rămân, astfel, la nouă puncte de zona retrogradării şi respiră mai bine, pe o poziţie ce le permite să abordeze în linişte ultima parte a campionatului.

În schimb, Snagovul pierde primul loc în favoarea unei alte echipe ilfovene, Academica Clinceni, învingătoare la scor în faţa Luceafărului. Surâd însă şi urmăritoarele Universitatea Cluj, Chindia şi Petrolul, care ţintesc şi ele promovarea în Liga 1.

Echipa arădeană a început partida de astăzi în formula: Bodea – Ivan, El Hasni, Șeroni, Copaci – Melinte, Neagu – Ciucur, Miculescu (76 Costin), Kanda (83 Isac) – Rus (93 Hrezdac).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *