UTA ar putea scăpa, de la 1 iunie, de cantonamentul cu circuit închis

UTA ar putea scăpa, de la 1 iunie, de cantonamentul cu circuit închis

În aceste zile se va anunța protocolul privind măsurile de relaxare începând de la 1 iunie, iar fotbalul va primi două vești bune, anunţă Gazeta Sporturilor. Astfel, la presiunile cluburilor, comisia MTS-Ministerul Sănătății, care elaborează protocoalele medicale ce trebuie respectate, ar fi acceptat ideea ca de săptămâna viitoare, jucătorii să nu mai fie obligaţi să stea în cantonament.  Unul din membrii acestei comisii a dezvăluit pentru GSP:

„S-a ajuns oricum la concluzia că acest circuit închis nu ar fi putut continua două luni sau mai mult, atât cât va dura până se va termina actualul campionat. Și fie că îl lași acasă pe jucător după 4-5 săptămâni, fie că îl lași după două, e cam același lucru. Foarte probabil, se va accepta ideea să nu mai existe obligatoriu acest cantonament închis, iar jucătorii să poată merge acasă zilnic, adică să fie un regim normal”.

Totuși, va exista un punct în protocolul medical în care fotbaliștii vor fi nevoiţi să semneze o declarație pe propria răspundere că, din momentul în care părăsesc baza, nu se vor expune în zone publice aglomerate şi vor preveni orice risc de infectare cu noul coronavirus.

FRF și LPF speră ca Guvernul să anunțe în această săptămână o dată exactă, de reluare a Ligii 1. Aproape sigur, fotbalul va reveni în weekend-ul 13-14 iunie. După cum se ştie, FRF a anunţat că play-off-ul Ligii a II-a va debuta pe 4 iulie.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *