UTA a câștigat Derby-ul Vestului, 1-0 cu rivala Poli Timişoara

UTA a câștigat Derby-ul Vestului, 1-0 cu rivala Poli Timişoara
0 comments, 20/10/2019, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA s-a ţinut de promisiune şi s-a impus astăzi cu 1-0 în Derby-ului Vestului, meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii a II-a şi disputat în faţa a peste 3.000 de spectatori prezenţi pe arena „Motorul”. Duelul marilor rivale a fost precedat de un minut de reculegere în memoria lui Bogdan Moisi și Bogdan Mihoc, suporterii utiști decedați anul trecut într-un accident de mașină chiar înainte derby-ului cu Poli, de la Timișoara. Fanii au afișat o coregrafie superbă, iar un fum negru s-a ridicat deasupra stadionului din Aradul Nou. Dincolo, cei aproximativ 300 de suporteri sosiţi fără incidente de pe Bega au desfăşurat şi ei o coregrafie alb-violetă, cu torţe.

La atmosfera superbă de la Arad au contribuit şi actorii principali, ai celor două echipe. La timonă a fost însă UTA, care a dominat teritorial prima parte, având patru situaţii mari de a marca, două irosite de Buhăcianu, una de Rus şi cea mai mare de Miculescu, Scutaru salvând de pe linia porţii în minutul 31. Roş-albii au cerut şi un penalty în minutul 22, la o intervenţie în careu asupra lui Tomozei, dar centralul sătmărean Rareş Vidican nu a acordat nimic. Timişorenii au fragmentat mult jocul în primele 45 de minute şi au scăpat fără gol primit.

UTA a început şi mai decisă repriza secundă, iar în minutul 49 a căzut şi golul victoriei: Isac a recuperat la 20 de metri, în zonă centrală şi i-a pasat excelent, filtrant, golgheterului Cipri Rus, ce nu l-a iertat pe bravul portar al oaspeţilor, Contra, cu un şut plasat din zece metri. A venit însă minutul 67, atunci când Tomozei a fost eliminat pentru al doilea galben, primul fiind primit gratuit, după o ciocnire cu Cherecheş.

Balint a reacţionat rapid şi l-a introdus la închidere pe Lorenzi, în locul lui Ioniţă. Chiar şi aşa, tot UTA a fost mai periculoasă, un adversar salvând la un metru de poartă o minge pe care scria gol, la şutul lui Iie din 6 metri. La faza imediat următoare, Contra a avut un reflex incredibil, la şutul din unghi a lui Buhăcianu.

Deşi o jumătate de oră în superioritate numerică, Poli nu a reuşit să preseze şi a adus foarte greu mingea în careul arădean, doar cu centrări lungi, la bătaie. Utiştii au ştiut să conserve bine avantajul minim şi încurajaţi admirabil din tribune, au triumfat meritat la final, la capătul unui meci pe care l-au controlat destul de autoritar.

Victorie importantă în derby, iar UTA se întoarce pe podium, la patru puncte distanţă de liderul CS Mioveni şi la trei de Turris, dar şi cu trei meciuri mai puţin disputate decât primele două clasate. Echipa a sărbătorit la final alături de galerie, iar “Bătrâna Doamnă” e poziţionată excelent în lupta pentru promovare!

Laszlo Balint a început în formula: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Isac, Moise (77 Şeroni) – Miculescu, Ioniță (69 Lorenzi), Buhăcianu – C.Rus (87 Ursu).

Tags:
UTA

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *