Tot mai aproape de elită: handbalistele Crişului mai au doar patru rivale la promovare!

Tot mai aproape de elită: handbalistele Crişului mai au doar patru rivale la promovare!

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a luat luni o serie de decizii, inclusiv în ceea ce privește turneele de promovare în prima ligă. Astfel, handbalistele de la Crișul Chișineu Criș au fost amânate cu încă o săptămână, noua perioadă de disputare a competiţiei fiind 7-11 septembrie. A fost schimbată și locația, de la Cheile Grădiștei la Sfântu Gheorghe! După ce la început erau opt echipe cu drept de participare şi apoi s-au înscris șase, între timp au mai rămas doar cinci, după retragerea Științei București: Crișul Chișineu Criș, CSM Galați, Dacia Mioveni, Activ Prahova Ploiești și HCF Piatra Neamț.

Turneul de promovare s-a amânat din nou

Cele cinci ar urma să se alinieze la startul turneului. Se va juca după sistemul fiecare cu fiecare și primele patru îşi vor asigura biletele pentru prima ligă. Există însă și varianta ca fetele de la Crişul să promoveze direct şi turneul să nu se mai dispute, dacă HCF Piatra Neamț se retrage şi ea din cauza problemelor financiare, aşa cum se aude.

Crişul poate promova direct!

Crișul și celelalte trei echipe rămase ar urca automat în Liga Florilor, ca urmare a celor patru locuri libere din prima divizie. S-ar mai apela doar la o tragere la sorți pentru locul de promovare ocupat, care contează pentru programul din stagiunea următoare. Cert este că echipa arădeană este tot mai aproape de accederea în elită!

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *