Todea, Botiş şi Păcurar anunţă: ”UTA se bate cu oricine”

Todea, Botiş şi Păcurar anunţă: ”UTA se bate cu oricine”
0 comments, 21/09/2017, by , in Fotbal, Liga2, Ultimele stiri

UTA intră într-o nouă etapă, după ce banca tehnică i-a fost încredințată lui Cristian Todea. Fotbalist important al echipei roș-albe în trecut, cu perioade îndelungate în care banderola de căpitan a stat pe brațul său, fostul mijlocaș a îndeplinit rolul de antrenor secund în ultimele două sezoane. Alături de el, în staff a (re)venit Cristian Păcurar, dar și Sorin Botiș, ”turnul de control” din teren al UTA-ei până acum două veri.

”Eram sigur că acest moment se va produce într-o criză de rezultate, până la urmă așa și era normal, pentru că înaintea mea au fost antrenori cu experiență, cu rezultate, de la care am avut ce învăța. Le mulțumesc pe această cale. Am încercat să iau de la toți lucrurile bune, dar mi-ar plăcea să am propriul meu stil. Îmi voi folosi toate cunoștințele în folosul echipei. Acum a venit rândul nostru, am vrut să aduc lângă mine doi oameni în care am încredere, care mi-au fost colegi. Cred că putem face o echipă bună împreună și vom reuși să întoarcem macazul, să avem rezultate bune. Avem cu ce”, au fost primele cuvinte ale lui Cristi Todea din noua postură.

Todea: ”Mă bucur că încep la echipa cu care am crescut”

”Nu am discutat despre obiectivul de viitor, lucrurile s-au în tâmplat cu rapiditate uluitoare. Pentru noi cel mai important obiectiv e primul meci: vrem trei puncte la Satu Mare! După aceea, vedem ce se întâmplă, discutăm de alte aspecte de săptămâna viitoare. Va trebui multă muncă, sacrificii, să ne implicăm cu toții pentru a avea rezultate. Au venit în vară jucători peste nivelul ligii a doua și majoritatea ne vedeam promovați. Lucrurile au demonstrat că situația e altfel, dar avem un lot bun, cu care putem să ne batem cu orice echipă din liga a doua”, a adăugat Todea.

”Trei ani în care am fost secund, am studiat, iar în ultimul timp simțeam că e momentul când vreau să intru în joc, să îmi pun capacitățile și puterea la contribuție. E ce mi-am dorit. Era nevoie de timp pentru a învăța anumite lucruri, încă mai am de învățat, iar acum mă bucur cu atât mai mult că încep la echipa cu care am crescut și pe care vreau să o antrenez și pe noul stadion!”, a conchis antrenorul utist.

Cristi Păcurar: ”Se va forma și valoarea de echipă”

”Îi mulțumesc lui Cristi Todea că a apelat la mine. Știu că erau și alți antrenori, dar a avut încredere în mine și sper să facem o treabă bună împreună, să resuscităm partea psihică. Dar nu îmi place să vorbesc de trecut, ci de ce urmează să facem. Valoarea jucătorilor individuală există, e clar că e nevoie de coeziune, de omogenitate, suntem obligați să muncim foarte mult la acest aspect și atunci se va forma și acea valoare de echipă”, a punctat și Cristi Păcurar, ”secund” și în urmă cu două campionate, iar sezonul trecut antrenor la UTA II și Elite U19.

Sorin Botiș: ”Am convingerea că vom reuși!”

”Eu nu am plecat de la UTA, sunt de când mă știu la UTA! După ce n-am mai fost în teren, am pregătit grupa de 2006, voi continua să o pregătesc și de acum încolo. La propunerea clubului și a lui Cristi Todea m-am alăturat echipei, de astăzi. Acum ne interesează primul meci, echipa vine după o perioadă în care rezultatele nu au fost cele așteptate. Am purtat o discuție cu băieții, le-am spus că importante sunt cele trei puncte puse în joc sâmbătă. Ne gândim la primele 90 de minute plus prelungiri, sperăm și trebuie să reușim”, a indicat Sorin Botiș. Reper pentru UTA atunci când era în teren, ”Sore” e așteptat să joace și acum un rol în important. ”Am fost considerat factor mobilizator cât am jucat, au fost reușite și în vestiar, toate m-au ajutat să-i ajut pe colegii mei. Consider că voi găsi, împreună cu Cristi Todea și Cristi Păcurar, metodele să aducem echipa pe un făgaș normal, să le imprimăm atitudinea cu care am obișnuit spectatorii când am jucat. Sper să apară rezultatele cât mai repede, să ne regăsim entuziasmul și am convingerea că vom reuși”, a subliniat fostul apărător.

Concluzia…

… e a lui Cristi Todea: ”Cu Sorin ne cunoaștem de mici, tot timpul am avut o relație foarte bună. Niciodată nu m-am simțit șeful lui sau al lui Cristi Păcurar. Vreau ca amândoi să îmi spună ce văd și ce simt, cu siguranță au capacitatea de a face acest lucru, iar relația noastră de colaborare să ne ajute să progresăm”. (sursă: uta-arad.ro)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *