Rodel Rujan este campion judeţean la şah blitz

Rodel Rujan este campion judeţean la şah blitz

Sfârșitul de an a adus pentru șahiști și finala campionatului județean de șah blitz, competiţie organizată de Șah Club Vados și Asociația județeană de șah. În urma celor 20 de etape desfășurate pe întrega durată a anului, s-au calificat în finală primii opt jucători: Rodel Rujan, Ervin Mozes, Sandu Ungureanu, Marius Milian, Alexandru Brosman, Alin Câmpeanu, David Bălăceanu și Victor Moțiu. S-a jucat în sistem eliminatoriu, câte două partide. În caz de egalitate, s-au mai jucat două partide, de data aceasta la un timp mai mic (3 minute + 2 secunde). În sferturi, favoriții s-au impus relativ ușor, ajungând în semifinală Rodel Rujan (2-0 cu Victor Moțiu), Ervin Mozes (2-0 cu Alin Câmpeanu), Sandu Ungureanu (2-0 cu David Bălăceanu) și Marius Milian (3-1 cu Alexandru Brosman).

Marius Milian, aproape de surpriză

În semifinale am fost aproape de o mare surpriză, Marius Milian conducându-l de două ori pe Rodel Rujan, acesta din urmă revenind de fiecare dată, fapt ce a dus meciul în partida decisivă, Armaghedon-ul. Câștigând tragerea la sorți, Rodel a ales negrele și, deși cu un minut mai puţin, avea nevoie de doar o remiză pentru a se califica. Marius Milian a forțat cu albele și a fost extrem de aproape de victorie, ratând câștigul în criza de timp.

Favoriţii s-au înfruntat în finală

În cealaltă semifinală Ervin Mozes a trecut cu 2-0 și de Sandu Ungureanu, astfel că primii doi favoriți ai turneului au ajuns să se întâlnească în finală. A fost o finală pe care, Rodel Rujan, scăpat de emoțiile eliminării în semifinale, a câștigat-o destul de clar, cu 3.5-0,5, devenind astfel noul campion județean de blitz. În finala mică, Sandu Ungureanu a câștigat cu 3-1 meciul cu Marius Milian.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *