Soţii Monteiro, medaliaţi la Europeanul de tenis de masă!

Soţii Monteiro, medaliaţi la Europeanul de tenis de masă!

Zi excelentă, la Budapesta, pentru Daniela Dodean (CSM Arad) şi soţul său, Joao Monteiro, cei doi asigurându-şi calificarea în semifinalele probei de dublu mixt din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă. Făcând cuplu în premieră, Dana şi Joao au demonstrat că se potrivesc de minune, nu doar în familie, ci şi la masa de joc, acolo unde au obţinut azi încă două victorii la mixt. După succesul de dimineaţă, 3-0 la seturi cu olandezii Tromer şi Eerland, tandemul româno-portughez a avut parte de un meci mult mai greu în sferturi, câştigând cu 3-2 (-9, 4, 6, -9, 5) în faţa lui Jesus Cantero şi Maria Xiao, reprezentanţi ai Spaniei. Odată cu această victorie, a treia în proba de mixt, cei doi şi-au asigurat o medalie, asta pentru că la Europene nu se joacă finala mică.
Semifinală românească la mixt!
Proba de dublu mixt e chiar o afacere românească, asta în condiţiile în care adversarii soţilor Monteiro în semifinala de mâine dimineaţă sunt alţi doi români, Bernadette Szocs, colega de naţională a Danei şi chiar fostă parteneră de dublu şi Ovidiu Ionescu, cei doi obţinând şi ei azi o victorie mare în sferturi, 3-0 împotriva perechii Tatiana Bilenko (Ucraina) – Gionis Panagiotis (Grecia). Ziua perfectă a Danei, a 16-a jucătoare a continentului, a continuat şi în probele de simplu, ea câştigând categoric în primul tur, scor 4-0 la seturi (5, 2, 5, 7) împotriva suedezei Linda Bergstrom, dar şi la dublu, unde într-o pereche cu şanse la medalii, alături de naşa Eliza Samara, s-a impus cu 4-1 (7, 5, -8, 5, 6) în primul tur în faţa tandemului Petra Lovas (Ungaria) – Eva Odorova (Slovacia).
În turul doi, la simplu şi dublu
În turul doi, optimi de finală, Dodean şi Samara vor avea o misiune grea, urmând să le înfrunte, tot mâine dimineaţă, pe asiaticele – reprezentante ale Portugaliei – Shao Jieni şi Yu Fu. La simplu, Dana are meci greu în turul doi, 16-mi de finală, cu reprezentanta gazdelor, veterana unguroaică Petra Lovas, locul 35 în Europa. Confruntarea e programată tot pentru mâine, în jurul orei 14.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *