Sonia Ichim a confirmat la Naţionale. Medalii arădene pe covorul ritmicii

Sonia Ichim a confirmat la Naţionale. Medalii arădene pe covorul ritmicii

Campionatele Naţionale de gimnastică ritmică pentru junioare şi senioare, competiţie desfăşurată la Iaşi, a reconfirmat valoarea şcolii arădene. Sportivele de la CSM Arad, pregătite de Daniela Chiriac şi Tatiana Novikova, s-au numărat şi în acest an printre remarcatele celei mai importante întreceri de pe plan intern. Performera delegaţiei arădene a fost din nou junioara Sonia Ichim, care deşi nerefăcută complet după problemele medicale din 2015, s-a întors acasă cu patru medalii obţinute la categoria junioare: vicecampioană naţională la individual compus, cu prestaţii constante, campioană naţională la cerc şi medaliată cu bronz, la panglică şi cu echipa CSM-ului, alături de Alexandra Bock, Carla Fizedean şi Evelin Ilyes.

Junioarele rămân în top!

Tot la categoria junioare, Alexandra Bock a ocupat locul şase la individual compus, locul patru la panglică şi locul cinci la coardă. De menţionat că Ichim şi Bock s-au calificat în toate finalele. La categoria a III-a (prejunioare), Aliona Gribovan s-a clasat pe locul doi la coardă, pe trei la cerc şi pe patru la individual compus, iar la senioare, Vanessa Kling a ocupat locul patru la individual compus şi locul cinci la panglică. Antrenoarea CSM-ului, Daniela Chiriac, trage concluziile:

Daniela Chiriac: „Sonia e o luptătoare”

Sunt foarte mulţumită de rezultate, fetele noastre au concurat la junioare alături de gimnaste mai mari, participante deja la Campionatul European, care anul viitor vor concura la senioare. Chiar dacă nu e încă complet refăcută, Sonia este o luptătoare şi a făcut un concurs bun, este în progres. Cel mai bun rezultat este argintul de la individual, unde a depăşit sportive de mare valoare.”

Speranţe pentru podium şi la Cupă

Gimnastele arădene încheie anul competiţional în noiembrie, la Chiajna, acolo unde se va desfăşura Cupa României, întrecere unde s-au calificat primele şase locuri pe categorie, de la Naţionale. CSM Arad va fi reprezentat la mica gimnastă de Maria Moţ şi Catrina Buniov dar şi de ansamblu, la categoria a IV-a va concura Alenia Biringer, la categoria a III-a Aliona Gribovan, la junioare Sonia Ichim şi Alexandra Bock, iar la senioare Vanessa Kling.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.