Lipova prepară un sezon pe care îl vrea în Top 5

Lipova prepară un sezon pe care îl vrea în Top 5
0 comments, 15/06/2018, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

La primul sezon de Liga a III-a după o pauză de trei decenii, Șoimii Lipova s-a clasat pe un onorabil loc 6 în seria a IV-a a eşalonului terţ fotbalistic, cu 37 de puncte şi un bilanţ de 10 victorii, 7 remize şi 11 înfrângeri. Conducerea „şoimilor” îşi face deja temele pentru noua stagiune, iar primele mişcări le consemnăm la capitolul plecări. Astfel, Fabian Himcinschi, fotbalist care acum câţiva ani a făcut parte din lotul italienilor de la Empoli, nu a reușit să le ia fața în primul „unsprezece” golgheterilor Trabalka şi Vasinc, despărţindu-se amiabil de lipovani înainte de intrarea în vacanță. Un alt jucător care nu va mai continua în tricoul „șoimilor” este Marius Duță. Chiar dacă a marcat două goluri, juniorul de profil ofensiv și-ar fi dorit să joace mai mult și și-a cerut actele, întorcându-se acasă, la București. În schimb, Denis Rusu, mijlocașul de bandă împrumutat de la FC Botoșani, va rămâne la Lipova. Şanse să continue are şi Raul Iova, și asta pentru că Federația intenționează să schimbe puțin regula jucătorilor Under. Altfel, Bruno Vasiu, 21 de ani, e cel mai curtat tânăr jucător al Lipovei, de el interesându-se inclusiv echipe de Liga 1!
Radu Pop: “Per total, mă declar mulţumit”
“Per total, mă declar mulţumit de sezonul recent încheiat, cred că era maxim ce puteam obţine, mai ales că ne-am antrenat şi am jucat pe unde am putut. Am avut şi acea perioadă încărcată din vara anului trecut, iar asta s-a resimţit în tur. Dar, apoi, în retur, băieţii au obţinut rezultate foarte bune şi am reuşit să încheiem cu dreptul sezonul de Liga a III-a. Ne reunim pe 9 sau 16 iulie, în funcţie de data de începere a noii ediţii de campionat, urmând să ne pregătim pe plan local”, ne-a declarat preşedintele clubului, Radu Pop. Conducerea oraşului e alături de echipă, dându-le vești bune fotbaliștilor și – implicit – și susținătorilor “şoimilor”.
Stabilitate şi linişte, atuuri importante
„Domnul primar Jichici și consilierii locali au apreciat munca noastră și au decis să ne susțină și în continuare pentru a ne prezenta și mai bine în campionatul ce vine. Obiectivul pentru campionatul viitor e locurile 2-5. Sigur că dacă vom fi la promovare, nu ne vom da la o parte. Stadionul nostru ne e încă gata, aşa că vom juca meciurile considerate acasă, din tur, tot la Pâncota, dacă domnii de acolo ne vor mai primi. Cel mai probabil, ne întoarcem la Lipova în primăvara anului viitor, atunci când şi gazonul va fi pregătit 100%”, mai spune Radu Pop.
Au dat lovitura cu juniorii
Concluziile le trage tot preşedintele Lipovei, bucuros că echipa sa are parte de stabilitate: “Important e să revenim acasă şi să avem parte de linişte. Staff-ul tehnic va fi acelaşi, antrenorul Flavius Sabău şi-a făcut bine treaba, iar echipa la fel. Vom mai aduce câţiva jucători, deja s-a bătut palma cu ei, dar până să oficializăm transferurile nu vreau să dau nume. Ne-am mai dori încă 1-2 juniori, capitol la care cred eu că oricum stăm foarte bine, pot spune chiar că am dat lovitura cu juniorii.”

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *