Situaţie fără precedent: în Polivalentă… plouă, iar derby-ul de Cupă FCC UAV Arad – CSM Satu Mare se joacă la Timişoara!

Situaţie fără precedent: în Polivalentă… plouă, iar derby-ul de Cupă FCC UAV Arad – CSM Satu Mare se joacă la Timişoara!

Deja nu ne mai miră multe lucruri ce ţin de sportul de performanţă în Arad, oraşul nostru făcându-se de multe ori de râs datorită bazelor sportive, de la stadioane până la săli de sport! Dar parcă ceea ce se întâmplă astăzi depăşeşte orice imaginaţie. În Polivalenta arădeană… plouă şi sunt zone ale terenului destul de afectate, totul ca urmare a acoperişului prost făcut şi lucrărilor de slabă calitate din ultimii ani, astfel că meciul FCC UAV – CSM Satu Mare, din cadrul turului sferturilor de finală ale Cupei României la baschet feminin, se va disputa la Timişoara. O „surpriză” deloc plăcută şi pentru suporterii „galben-albastrelor”, care sperau să îşi vadă favoritele acasă, în ultimul meci din 2021. Situaţia este de-a râsu-plânsu, pentru că şi echipa oaspete se pune pe drum la această oră, urmând să se cazeze acum pe Bega. Dacă dimineaţă încă erau speranţe că meciul se poate juca la Arad, în caz că nu plouă, la această oră a venit şi comunicatul celor de la FCC UAV, care anunţă că partida a fost mutată la Timişoara:

Comunicatul FCC UAV: „Transmitem scuze suporterilor”

Veste tristă pentru suporterii „galbeni-albaştri”. Prima manşă a sfertului de finală din Cupa României dintre FCC Baschet UAV Arad şi CSM Satu Mare nu se va mai disputa cum era programat iniţial în oraşul nostru. Datorită unor avarii apărute la acoperişul sălii Sporturilor „Victoria” din Arad, ca urmare a ploilor din ultimele zile care se infiltrează prin acoperiş şi se scurg pe parchet, cele două echipe sunt în imposibilitatea de a desfăşura partida în conditii optime. Clubul a fost nevoit să mute duelul în altă locaţie. Cea mai apropiată arenă omologată se află la Timişoara, în sala „Constantin Jude.” Startul întâlnirii rămâne pentru ora 18, în oraşul de pe Bega. Pe această cale, clubul arădean transmite scuze suporterilor arădeni pentru inconvenientul apărut şi mulţumeşte pentru înţelegere.”

Ne facem din nou de râs, ca şi oraş!

Timișoara era prima opțiune pentru ambele cluburi dacă nu se poate juca la Arad, pentru că însemna cea mai scurtă deplasare. „Este o problemă majoră, spinoasă, la care nu ne așteptam. Nu știu cum se poate rezolva. Se știe că Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, care administrează sala, are probleme financiare și nu poate să acopere aceste costuri enorme care ar însemna schimbarea sau repararea acoperișului din sala Polivalentă. Sala Universității nu este la standardele de a fi omologată pentru a disputa meciuri din Liga Națională”, spune preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, gândindu-se cu groază la următoarea perioadă, zona Aradului fiind una ploioasă pe timp de iarnă.

Ştire iniţială: 

FCC Baschet UAV Arad luptă şi în acest sezon pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României, unde în 2020 juca finala competiţiei. Mâine seară, ora 18, în Polivalenta arădeană se derulează primul episod Arad – Satu Mare, din sferturile de finală. La mai bine de o lună de la ultima confruntare directă, cea din campionat, sorţii au decis ca cele două rivale să se reîntâlnească în competiţia KO. Jucătoarele antrenate de Jose Araujo trebuie să repete prestaţia din acel duel dacă vor să obţină din nou biletele pentru penultimul act al cupei. Atunci, echipa arădeană a făcut un meci mare, deşi pornea cu șansa a doua. Akathiotou et.company au pregătit în cel mai mic detaliu meciul din punct de vedere tactic şi s-au impus la 11 puncte diferenţă, scor 75-64.  Aradul a ajuns în această fază după un duel facil în primul tur, cu KSE Târcu Secuiesc, adjudecat cu 76-54 și 78-70 în luna septembrie.

Polivalenta arădeană poate fi accesată la 50% din capacitate

“Galben-albastrele” sunt pentru a şasea oară în ultimii şapte ani în faza celor mai bune opt formații din CRBF. De partea cealaltă, sătmărencele s-au calificat direct în această rundă. Cu ocazia vizitei echipei din Satu Mare, Polivalenta arădeană poate găzdui aproximativ 600 de susținători ai FCC Baschet UAV Arad, care, însă, trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVID, a trecerii prin boală în ultimele 6 luni, sau al unui test negativ rapid sau RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. E și ultima întâlnire din 2021 pentru elevele pregătite de Jose Araujo cu susținătorii lor.

Iată programul complet al sferturilor de finală din Cupa României:

Marți, 28 decembrie

Olimpia CSU Brașov – Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – ora 19.00

Miercuri, 29 decembrie

CSM Târgoviște – Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța – ora 14.00

CSM Alexandria – BC Sirius Târgu Mureș – ora 16.30

FCC Baschet UAV Arad – CSM Satu Mare – ora 18.00

Joi, 30 decembrie

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe – Olimpia CSU Brașov – ora 16.00

Miercuri, 5 ianuarie

Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța – CSM Târgoviște

CSM Satu Mare – FCC Baschet UAV Arad – ora 18.00

Joi, 6 ianuarie

BC Sirius Târgu Mureș – CSM Alexandria – ora 18.00

Toate meciurile vor fi transmise pe YouTube FRB TV. Final Four-ul Cupei României este programat în perioada 26-27 februarie 2022. (baschetarad.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.