Şoimii Lipova, cu poftă de goluri în amicale! „Obiectivul este clasarea pe unul din primele două locuri”

Şoimii Lipova, cu poftă de goluri în amicale! „Obiectivul este clasarea pe unul din primele două locuri”

Şoimii Lipova îşi continuă seria amicalelor pregătitoare pentru reluarea Ligii a III-a la fotbal. Întărită în iarnă în special în ofensivă, acolo unde şi-a adus cei mai prolifici atacanţi ai judeţului, Modan de la Crişul şi Capătă, de la Pecica, formaţia pregătită de Flavius Sabău se descurcă bine în jocurile de verificare. În cel mai recent, disputat în weekend, “şoimii” au dat piept, pe terenul central de la Salonta, cu CA 1910 Oradea, liderul din seria a zecea a eşalonului terţ. Pe locul 3 în seria a opta din Liga a III-a, Șoimii Lipova a terminat nedecis cu bihorenii, scor 0-0. Lipova venea la acest amical după prestaţii solide şi victorii la scor în alte jocuri-test: 7-2 cu Socodor, 6-1 cu Unirea Tomnatic și 5-0 cu SCM Zalău. Au fost ocazii şi în acest din urmă amical, dar atacanţii lipovani s-au dovedit neinspiraţi la finalizare. Iliescu – Nagy, Nicolescu, A.Popa, Suslak – D.Ciubăncan, Gavrilă, Sahli, Filimon – Capătă, Modan a fost formula “şoimilor” în testul de la Salonta. Au intrat după pauză: Buta, Aldan, Brad, Stoin, Simion, An.Rusu şi Prună, ultimul revenit după zece luni de pauză! Phoenix Buziaș (locul 2 Liga 4-a Timiș), miercuri și Lotus Băile Felix (locul 4 din C10), sâmbătă, sunt ultimii doi adversari ai „șoimilor” în amicale, înainte de primul meci oficial al anului, de pe 12 martie.

Sabău: „Vrem să ne adaptăm şi pe terenuri mai puţin bune”

“Sunt mulţumit de jocurile de până acum şi vreau să ne adaptăm bine şi pe terenuri mai puţin bune, pentru că în toamnă am avut probleme în astfel de condiţii. Am reuşit să aducem calitate şi în atac, unde cred că finalizarea ţine foarte mult de valoarea individuală a jucătorilor. Pe de altă parte vreau să ne creem ocazii şi să ducem mingea la atacanţi, iar pentru asta e nevoie de un joc elaborat şi solid. Obiectivul nostru în play-off este clasarea pe unul din primele două locuri şi prezenţa la baraj”, ne-a declarat antrenorul Flavius Sabău. Denis Giosu este achiziția care închide lotul în această iarnă, fundaș central de picior stâng venit din liga a patra din Italia, după ce a fost la Centrul de excelență de la Timișoara. Pe locul 3 la final de 2021 şi calificată matematic în play-off-ul seriei a opta din eşalonul terţ fotbalistic, Şoimii Lipova s-a mişcat excelent pe piaţa transferurilor şi se anunţă una din pretendentele serioase la promovare din Liga a III-a.

Încă două amicale şi se reiau meciurile pe puncte!

Echipa prezidată de Radu Pop are 26 de puncte (bilanţ de şapte victorii, cinci egaluri şi două înfrângeri) şi nu mai poate fi ajunsă de conjudeţenele din Cermei şi Pecica, care au 18, respectiv 16 puncte. Liderul seriei a opta, la final de 2021 şi după 15 etape este Ghiroda şi Giarmata Vii, 32 de puncte, urmată de Crişul Chişineu Criş, 29 de puncte dar şi un meci mai puţin disputat, Şoimii Lipova, 26 de puncte şi CSC Dumbrăviţa, 22 de puncte. Nou promovata Frontiera Curtici ocupă locul 8, penultimul, cu doar 8 puncte adunate în 13 meciuri. Lipova mai are de jucat din sezonul regulat două meciuri, pe 12 martie acasă cu CSC Dumbrăviţa şi o săptămână mai târziu, pe 19 martie, în deplasare la Pecica, după care se dă startul play-off-ului. Obiectivul echipei lipovane este calificarea la barajul de promovare.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.