Sezon ca şi încheiat în Liga Florilor. Crişul, turneu final în august?!

Sezon ca şi încheiat în Liga Florilor. Crişul, turneu final în august?!

Întrevederea de luni a președintelui FRH, Alexandru Dedu, cu cluburile din Liga Florilor și cu primele clasate din Divizia A feminină nu s-a lăsat cu vreo concluzie clară, anunţă handbalmania.ro. Mai ales după ce EHF a anunţat Federaţia Română de Handbal că trebuie să comunice echipele participante în sezonul viitor al cupelor europene până pe 1 iunie, stricându-i astfel toate planurile. În aceste condiții, s-a renunțat la ideea continuării campionatului, dar este posibil ca, în luna august, să aibă loc turneul final al eșalonului secund și Final Four-ul Cupei României.

Nu e deloc clar cum se va acorda titlul și cum se va retrograda sau promova, cu toate că intenția FRH este de a juca viitorul sezon al Ligii Florilor cu 16 echipe. Asta ar însemna ca primele două clasate la turneul final al Diviziei A să promoveze direct, iar următoarele două să susțină baraj, nu se ştie însă exact cu cine. Marți va avea loc întâlnirea lui Alexandru Dedu cu echipele masculine şi apoi probabil urmează decizia finală, pentru eşaloanele din handbalul românesc.

Cert este că divizionara secundă feminină Crişul Chişineu Criş, câştigătoare a seriei D din Divizia A, aşteaptă cu nerăbdare semnalele de la Federaţie, pentru a şti pe ce cale o apucă. Turneul final pare a fi rămas bătut în cuie, dar nu şi perioada acestuia – 19-21 iunie, care ar putea fi amânată pentru luna august!

Dacă varianta vehiculată de cei de la handbalmania se confirmă, nu e grabă mare cu reluarea pregătirii. Mai ales că, în acest fel, s-ar putea evita şi acel protocol medical atât de dificil de îndeplinit al MTS, cu cheltuieli financiare în plus, dar şi cu un regim strict de izolare şi cantonament.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *