Se apropie decizia pentru Liga a II-a: Mioveniul vrea să promoveze fără play-off

Se apropie decizia pentru Liga a II-a: Mioveniul vrea să promoveze fără play-off
0 comments, 12/05/2020, by , in Uncategorized

Dintre primele șapte clasate în Liga 2 după 24 de etape, echipe care sunt apropiate ca număr de puncte și se luptau cu șanse reale la Liga 1, la videoconferința de săptămâna trecută cu FRF doar CS Mioveni și-a expus opinia că sezonul trebuie ”înghețat” și promovarea să se decidă pe baza clasării din acest moment. Trupei argeșene îi convine acest scenariu, deoarece ocupă locul 2, direct promovabil, și ar ajunge, astfel, în Liga 1 fără să mai aibă emoții într-un eventual play-off, fiindcă șansa disputării tuturor celor 14 etape din retur este extrem de redusă în acest moment.

„În primul rând, am spus că nu putem asigura condiţiile care se impuneau în primul protocol dat de minister. Nu există la Mioveni, poate nici la Piteşti, bază proprie, cu circuit închis. Am vorbit cu domnul Burleanu şi ne-a promis că se încearcă să-i cazăm pe jucători la hotel şi de acolo să îi luăm să-i ducem la stadion. Dacă nu se va putea, aşteptăm să vedem o relaxare a condiţiilor. Tot în primul protocol se vorbea de o izolare de 14 zile, la domiciliu, a jucătorilor, înainte să înceapă antrenamentele şi să se prezinte alături de ceilalţi jucători. Asta înseamnă că deja pe 30 mai or să înceapă antrenamentele. Preşedintele FRF ne-a promis că marţi sau miercuri vom avea o nouă videoconferinţă şi vom discuta din nou”, a explicat, pentru Curierul zilei, Dumitru Olteanu, preşedinte al Consiliului Director la CS Mioveni.

Șeful clubului din Mioveni acuză Petrolul și Rapid, două dintre echipele care vor ca sezonul să se reia, că își urmăresc doar interesul personal, nu și cel al sportivilor, care ar risca să se infecteze. Olteanu nu spune însă și care ar fi fost poziția CS Mioveni dacă și-ar fi dorit promovarea, iar acum n-ar fi fost pe o poziție care să ducă în Liga 1, cum e cazul celor două cluburi de tradiție.

”Petrolul, Rapid au interes să reia competiţia, dar riscă să pună acest interes înaintea sănătăţii jucătorilor. Aşa, închizi sezonul şi te pregăteşti pentru noul sezon, nu îl compromiţi şi pe ăla… Ministerul a gândit acel protocol pentru Liga 1 şi loturile naţionale, dar părerea mea este că la Liga 2 nu se va juca, pentru că numai aşa jucătorii vor fi în siguranţă deplină, în ceea ce priveşte sănătatea lor. Şi noi ne dorim să jucăm, dar în condiţii decente şi de siguranţă. Şi poziţia jucătorilor şi antrenorilor este aceeaşi să jucăm, dar în condiţii de siguranţă!”, a mai declarat preşedintele Consiliului Director al CS Mioveni.

CS Mioveni se află pe locul 2 în Liga 2 după 24 de etape desfășurate dintr-un total de 38, cu 39 de puncte, același număr ca și Turris Oltul Turnu Măgurele, care e pe poziția a 3-a și care are și un meci mai puțin disputat. Locul 2 duce la promovarea directă, locul 3 merge la barajul pentru promovare, unde, în anii trecuți, cluburile din Liga 2 n-au avut succes în fața celor de Liga 1. (liga2prosport.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *