Reeditarea finalei din sezonul trecut

Reeditarea finalei din sezonul trecut

ICIM Univ.”Vasile Goldiş” a învins şi în meciul doi al sfertului de finală cu SCM Craiova. Cu avantajul de 1-0 la general, echipa arădeană s-a impus fără un efort prea mare şi în Bănie, după un meci în care  au apăsat pe acceleraţie doar atât cât a fost nevoie.

După primul sfert de oră, “galben-albastrele” conduceau cu scorul de 26-12, scorul fiind majorat până la pauza mare 45-30. Dan Moraru nu a riscat prea mult menţinând în teren jucătoarele de bază, care au bifat soarta meciului după trei sferturi din meci, când tabela arăta 71-49. În sfertul al patrulea, când calificarea era deja asigurată, antrenorul arădean şi-a permis să ruleze şi celelalte jucătoare aflate pe banca ICIM-ului.

Astfel la finalul celor 40 de minute, SCM Craiova – ICIM 78-88 (12-26, 18-19, 19-26, 29-17). Campioana en-titre a României câştigă cu 2-0 la general şi se califică astfel în semifinale Campionatului Naţional de baschet feminine al României. Cea mai bună marcatoare pentru arădence s-a dovedit a fi  Milovanovic cu 21 de puncte reuşite, urmată îndeaproape de Moni Brosovszky, cu 16 puncte şi şapte pase decisive.

Pentru ICIM au mai evoluat: Green 13, Toma 11, Graham 10, Nagy 7, Campbell 4, Kovacevic 4, Drăgoescu 2, Grădinaru, Moraru. Principala gură de foc a gazdelor a fost Hoskins, cu 32 de puncte (4×3) şi nouă recuperări, secondată de Bartee, cu 18 puncte (2×3) şi 10 recuperări. SCM Craiova a mai contat pe: Greer 11, Borş 9 (1×3), Simionca 6 (2×3) şi Ştefan 2.

Prima partidă din semifinală pe 21 aprilie, la Arad

Adeversara ICIM-ului din semifinală este CSM Satu Mare, într-o foarte interesantă reeditare a finalei din sezonul trecut. Semifinala dintre ICIM şi Satu Mare se joacă după sistemul cel mai bun din trei meciuri şi va debuta pe 21 aprilie, cu un prim meci la Arad. În caz de egalitate la general, “galben-albastrele” au avantajul terenului propriu, astfel că decisivul s-ar juca tot la Arad, pe 28 aprilie. În cealaltă semifinală a campionatului se vor înfrunta CSM Târgovişte cu Nova Vita Târgu Mureş.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *