Primul meci din play-off pierdut de CS UAV Arad

Primul meci din play-off pierdut de CS UAV Arad

Declaraţiile antrenorului echipei de rugby CS UAV Arad, Ovidiu Şerban,  conform cărora echipa sa nu are nici o şansă să promoveze în eşalonul superior şi că nu va câştiga nici un meci în play-off par să se adeverească.

Primul meci pe teren propriu în această fază a Superligii Naţionale de rugby, în compania formaţiei Ştiinţa Petroşani a fost un eşec, studenţii arădeni fiind înfrânţi cu scorul de 39-32. Putem spune că reyultatul nefavorabil s-a datorat şi absenţei internaţionalilor Mazăre şi Gorcioaia sau a veteranilor Grindei şi Maxim.

Arădenii au început meciul printr-o dominare clară, iar după doar opt minute de joc, au reuşit un eseu prin noua achiziţie Ghiur, transformat de Constandache. În min. 17, petroşeneanul Iepure a reuşit să transforme o lovitură de pedeapsă, iar Sabău tot de la gazde a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă al arădenilor. Câteva minute mai târziu arădenii au revenit şi au reuşit să ducă scorul la 22-8, dar la finalul primei părţi, tabela arăta 22-15 în favoarea gazdelor după ce oaspeţii au reuşit un nou eseu transformat.

Repriza a doua a început nefericit pentru elevii lui Ovidiu Şerban, după ce acelaşi Sabău a marcat rapid un eseu, pentru 22-20. Tomaşcu de la arădeni a replicat şi el cu a patra încercare a gazdelor, dar oaspeţii s-au apropiat la două puncte, 29-27 graţie reuşitei lui Sabău. În min. 54, Costandache avea să mai adauge trei puncte pe tabelă pentru gazde, însă din păcate acestea aveau să fie ultimele pentru CSU Arad. Experienţa oaspeţilor şi-a spus cuvântul iar finalul de meci a aparţinut în totalitate petroşenenilor, care au mai înscris două eseuri, prin Szani şi omul meciului, Sabău. Partida avea să se încheie 32-39,  cu un punct defensiv câştigat de studenţii lui Şerban, dar care din păcate nu ajută la nimic.

Au evoluat:

CSU Arad: Burţilă, Tomaşcu, Ciuruc – Morar, Deaconu – Hulupan, Vlaşin, Ciocan – Afloarei, Costandache – Ghiur, Farcaş, Florea, Tiron – Grigoraş. Au mai jucat: Varga, Huştiuc, Dîngă, Ene. 

Ştiinţa Petroşani: Szani, Deac, Nagy – Ungureanu, Calo – Carvaţchi, Ivan, M. Sabău – Lupu, Hanzi – Voina, Iepure, C. Sabău, Coge – Tatarciuc. Au mai jucat: Popa, Biro, Vîlceanu, A. Sabău, Ignătescu, Pap.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *