Poenaru mai aşteaptă încă 5-6 întăriri: „Vor veni şi străini, suntem pe un drum bun!”

Poenaru mai aşteaptă încă 5-6 întăriri: „Vor veni şi străini, suntem pe un drum bun!”

Ilie Poenaru lucrează pentru a-şi completa lotul de la UTA cât mai repede, dacă se poate chiar până la plecarea în cantonamentul în Slovenia. Deşi se duc lupte grele pentru transferuri, arădenii ţintind cam aceeaşi jucători români precum alte contracandidate la play-off, gen Rapid sau Sepsi, antrenorul „Bătrânei Doamne” nu îşi face griji şi spune că există şi planul B în cazul în care unele piste cad. Pe de altă parte, Poenaru crede că diferențele de buget dintre UTA şi alte formaţii ceva mai bine susţinute financiar nu sunt neapărat importante în stabilirea configurației clasamentului în Liga 1. „Nu bugetul îți garantează performanța. E clar că ne dorim jucători buni și avem concurență, așa că nu depinde doar de mine, depinde și de ei dacă îi avem până la plecarea în cantonament. Străini pot fi încă doi sau trei, pot fi și români încă doi sau trei, nu putem să dăm nume sau date acum. Acești jucători au și alte oferte, ei stau și pun în balanță, aici e puterea de convingere a mea și a tot ce e aici, emulația de de la Arad. Nu îmi e ușor să îi conving, dar, zic eu, suntem pe un drum bun acum și cu unul-doi dintre ei suntem foarte avansați. Ei încă sunt sub contract și vedem ce va fi. Eu aș vrea să plec în cantonamemt cu toți jucătorii, dar există și varianta ca pe o poziție să mai așteptăm unul sau doi jucători în cantonament. Nu e o problemă asta, de asta avem doi preparatori fizici. Vor recupera și nu va fi o problemă, important e să vină, dacă îi ducem ne vor ajuta”, spune tehnicianul „roș-albilor”.

Poenaru ţine legătura telefonic cu oamenii de afaceri interesaţi de UTA

Altfel, Poenaru i-a cunoscut la București pe oamenii de afaceri arădeni care doresc să preia clubul UTA sau, cel puțin pentru început, să se asocieze cu actuala conducere. Aceștia au și negociat transferul unor jucători, dându-i o mână de ajutor antrenorului utist în acest sens. „Cu toții avem un rol, în ultima perioadă am vorbit telefonic sau prin mesaje cu dânșii. Au problemele lor, sunt și plecați, sunt oameni de afaceri, în cazul lor timpul înseamnă mult. Discutăm, se implică și ei, dar si cu domnii Meszar, Voinea sau cu Dorin Stana suntem angrenați în această campanie de achiziții. Lucrăm pentru binele acestui club și am susținere totală din partea tuturor. Așadar, nu m-am mai întâlnit fizic cu oamenii de afaceri, dar sunt sunat, mai vorbesc cu ei din când în când”, mai spune „principalul” arădenilor.

Relaţii bune cu Balint: „Îi doresc multă baftă, mai puţin în meciurile cu noi”

Ilie Poenaru se bucură de numirea lui Laszlo Balint la CSU Craiova, pe care îl consideră un bun tehnician: „Mă ştiu cu Gyuszi de mult timp, suntem în relaţii foarte bune de pe vremea când activam la Liga a II-a, el la Snagov şi eu la Clinceni. Mă bucur pentru el şi îl felicit pentru că a ajuns la o echipă mare, cu obiective importante. Este un antrenor foarte bun şi îi doresc multă baftă, mai puţin în meciurile cu noi, unde vedem ce va fi!”, mai afirmă Poenaru.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.