Progresul Pecica – Șoimii Lipova 2-2 (2-1) Și-au împărțit punctele

Progresul Pecica – Șoimii Lipova 2-2 (2-1) Și-au împărțit punctele

Marcatori: Arsene (min. 19), Bozian (min. 36) / Flimon (min. 7, min. 86 – penalty)

 

Meci crâncen, aprig disputat și cu multe orgolii. Așa se poate caracteriza, pe scurt, partida de la Pecica, dintre cele două colege de județ. Vremea excelentă a adus în tribune peste 250 de spectatori.

Oaspeții au deschis rapid scorul prin căpitanul Vlad Filimon, servit excelent cu o pasă în careu de talentatul junior David Ciubăncan. Motivate de dorința primului rezultat pozitiv din istoria confruntărilor directe, pecicanii au egalat prin căpitanul lor, Mirel Arsene, care a transformat direct o lovitură liberă. Duelurile și protestele au depășit limita regulamentului pe toată durata meciului, astfel încât centralul devean Andrei Fodor a scos din buzunar nu mai puțin de 11 cartonșe galbene și două roșii. Echilibrul se rupe în minutul 30 când Ciubăncan este eliminat pentru proteste, încasând al doilea galben. Cinci minute mai târziu, antrenorul-jucător al gazdelor, Bogdan Bozian marchează pentru 2-1, scor înregistrat și la pauză.

Au fost momente de spaimă pe stadion imediat după startul reprizei secunde. Fundașul șoimilor Abel Popa se ciocnește involuntar, cap în cap,cu Bogdan Bozian și este necesară intervenția salvării. Bozian își revine, dar pentru Popa au urmat clipe de emoții, jucătorul fiind transportat ulterior la spital. Din informațiile obținute imediat după terminarea meciului, acesta a suferit o comoție cerebrală dar se află acum înafara pericolului. Cu un om mai puțin, Lipova a presat pentru egalare pe care a obținut-o cu patru minute înainte de final. Același Filimon a transformat un penalty, contestat de gazde. Arsene este cel care a faultat, fiind atenționat cu al doilea galben, urmat de cel roșu. Cele doar cinci minute de prelungire arătate de central nu au fost suficiente pentru niciuna dintre echipe ca să obțină cele trei puncte…

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.