Scenariu favorabil UTA-ei, dacă se întrerupe Liga 1. Ar putea promova patru echipe!

Scenariu favorabil UTA-ei, dacă se întrerupe Liga 1. Ar putea promova patru echipe!

Liga 1 suferă din cauza cazurilor de coronavirus care au dat peste cap programul din play-off și play-out, dar Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a afirmat că, în momentul actual, nu se ia în calcul o întrerupere a campionatului.

Totuși, oficialul LPF a luat în calcul și posibilitatea ca numărul cazurilor de coronavirus din Liga 1 să crească, iar sezonul să nu se poată termina la începutul lunii august, data la care UEFA a solicitat încheierea campionatului. „Avem toate scenariile pregătite, inclusiv pe cel în care întrerupem competiția. Nu-l luăm în calcul cât timp avem date disponibile. Vom prezenta toate scenariile Adunării Generale. Noi nu vrem ca vreo echipă să piardă cu 3-0 la masa verde.

Din perspectiva noastră, totul se desfășoară doar pe terenul de joc. Luăm în calcul și scenariul în care să cerem o derogare de la UEFA pentru prelungirea campionatului după data de 3 august”, a punctat Justin Ștefan, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

 Schimbarea sistemului, soluţie extremă dar nu imposibilă

Scenariul extrem, cel care ar necesita întreruperea campionatului, ar provoca o situație fără precedent în România. Cel mai probabil, s-ar valida clasamentul actual din play-off și din play-out, iar în liga secundă ar urma să nu mai retrogradeze nimeni. Din Liga 2 ar urma să promoveze fie primele două, fie primele patru clasate din play-off, iar sezonul viitor din prima ligă ar urma să aibă 16 sau 18 echipe. Adică am asista, peste noapte, la o schimbare a sistemului competițional, plan pe care FRF voia să-l implementeze în anii următori.

În momentul de față, primele patru clasate din Liga 2 sunt UTA, Turris Turnu Măgurele, Rapid și Petrolul Ploiești, care, potrivit acestui scenariu, ar urma să promoveze în prima ligă. (gsp.ro)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *