O nouă victorie arădeană în derby-ul clasic de sub coş

O nouă victorie arădeană în derby-ul clasic de sub coş

FCC Baschet Arad a început returul grupei valorice A din Liga Naţională cu un succes pe terenul eternei rivale din Târgovişte. S-a terminat 56-49 în clasicul baschetului românesc și speranțele de locul doi înainte de play-off rămân aprinse. “Galben-albastrele”au avut parte de un duel complicat, după un joc în care nu a reuşit să treacă de prea multe ori în avantaj pe tabelă. Chiar dacă trupa pregătită de Rodriguez şi Bondor a avut procentaje mai bune în prima parte a jocului la aruncările din acţiune, recuperări, dar şi pase decisive, dâmboviţencele au intrat la cabine în avantaj: 28-26. Gazdele întâlnirii au marcat şapte din cele 10 aruncări avute de la linia de pedeapsă, în timp ce arădencele nu au beneficiat de nicio aruncare liberă în 20 de minute!

Odihna și sfaturile primite la vestiare au fost benefice pentru FCC, care a reuşit să treacă în avantaj pe tabelă în a doua parte a confruntării. Chiar dacă în ultima pauză s-a intrat la egalitate de puncte, 43-43, sfertul cu numărul patru a adus şi distanţarea decisivă pentru echipa de pe Mureș, care a ştiut să gestioneze perfect finalul partidei. S-a terminat 56-49 pentru echipa arădeană, într-un meci în care americanca Adrienne Webb a fost din nou principala marcatoare a echipei cu 20 de puncte.

Banca Aradului a fost mai bună cu 17 puncte înscrise, faţă de doar 10 puncte venite din partea gazdelor. A fost şi unul dintre cele mai bune jocuri făcute, în defensivă, de “galben-albastrele” cu echipele importante din campionat. Pentru FCC Baschet Arad a fost ultima repetiţie înaintea Final Four-ului Cupei României de la Sfântu Gheorghe. În prima semifinală, Hadzovic şi colegele sale vor întâlni sâmbătă, de la ora 16:30, formaţia ACS Târgu Secuiesc.

Formaţii şi marcatoare:

Târgovişte: Toma 15 puncte, Irimia 12, Tănase 10, Ghiţă 7, Stoenescu 3, Chivu 2, Paun, Petrof, Robotin şi Brebene.

Arad: Webb 20 puncte, Fodor 7, Hadzovic 7, Robinson 6, Pop 5, Ardelean 4, Akathiotou 4, Karakasevic 3, Bartok, Mercea, Ciotir şi Neagu.

„O victorie foarte importantă obținută pe un teren foarte dificil. Sunt foarte mândru de echipa mea, au făcut o treabă excelentă în jocul de echipă, cu o apărare foarte inteligentă. Au marele merit de a lăsa Târgoviștea în doar 49 de puncte, dintre care 11 obținute de la linia de aruncări libere. Vreau să subliniez excelenta apărare pe care am făcut-o la Chivu și Stonenescu, doar cinci puncte marcate pentru cele două sportive. Echipa a îndeplinit perfect planul meciului și, deși Târgoviște a încercat să ne surprindă cu apărarea zonală, nu a avut câştig de cauză”, au fost cuvintele spaniolului Manuel Rodriguez după finalul jocului.

baschetarad.ro

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *