Micii şahişti arădeni s-au întors cu un bilanţ bun de la Naţionale

Micii şahişti arădeni s-au întors cu un bilanţ bun de la Naţionale

La sfârșitul săptămânii trecute s-au încheiat în stațiunea vâlceană Călimănești – Căciulata finalele campioantelor Naționale de șah pentru copii și juniori. Au participat peste 650 de jucători, delegația arădeană fiind formată din 19 copii, toți legitimați la clubul Vados.

Finalul intrecerilor a contabilizat două medalii – una de argint și una de bronz și trei jucători in lotul național Unguroiu Răzvan – B8, Motiu Victor-B10 și Crăciun Biancala F14. La șahul clasic, Răzvan Unguroiu (prof. Rodel Rujan) a arătat un nivel de cunoștințe foarte bun pentru vârsta lui, a condus detasat prima parte a turneului având 6 puncte din 6. Din păcate, o ratare în poziție câștigată în runda a 7-a, urmată de o cădere de moral în runda a 8-a, l-au făcut să încheie turneul cu 7 puncte din 9, la jumatete de punct de primul loc și la egalitate cu locul trei, pierzând bronzul la al doilea criteriu de departajare. La grupa de 10 ani, Victor Moțiu (prof. Rodel Rujan) a jucat cu titlul pe masă în ultima rundă, însă nu a reușit să treacă de apărarea tenace a campionului Dragoș Antonică (Diana Galați). Remiza rezultată părea să îi asigure medalia de argint, însă ultima partidă rămasă din turneu a întors soarta coeficienților, Victor trebuind să se mulțumească cu medalia de bronz, pierzând argintul și el la al doilea criteriu de departajare. Tot la șah clasic, un rezultat foarte bun a obținut și Bianca Crăciun (prof. Ladislau Kelly) – locul 8 ce i-a permis accederea în lotul național.

A doua medalie a fost obținută de Răzvan Unguroiu – medalie de argint în proba de dezlegări, prima medalie pentru clubul nostru la această probă în ultimii 5 ani. Șahul rapid și blitzul au mai adus pentru jucătorii noștri încă câteva clasări în Top 10 : Răzvan Unguroiu locul 10 la rapid și locul 8 la blitz, Victor Moțiu locul 6 la blitz și Balaban-Voia Alexandru (B10) locul 10 la rapid.

Per ansamblu, jucătorii de la Vados au avut evoluții apreciate, în majoritatea lor având clasări superioare poziției de plecare.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.