Luptă acerbă pentru supraveţuire la Buteni.

Luptă acerbă pentru supraveţuire la Buteni.
0 comments, 13/06/2012, by , in Fotbal, Liga 5, Ultimele stiri

Două vecine de clasament, “Crişul Alb” din localitate şi “Vulturii” din Socodor şi-au epuizat energia pe o vreme caniculară pentru a obţine trei puncte foarte necesare visului de a rămâne în liga a 5-a.

Au mai rămas 3 etape până cânde se trage linia  în liga a 5-a a fotbalului judeţean Arad, singurul nivel aflat încă în desfăşurare.

În seria B a acestei competiţii, “Crişul Alb” Buteni şi “Vulurii” Socodor se află în zona fierbinte a retrogradării, mai ales că , probabil, vor părăsi eşalonul patru echipe din fiecare serie.

Sâmbătă, pe o căldură caniculară ( cât a lipsit umbra falnicilor plopi de pe marginea terenului din Ţipari…!!!), Buteniul a învins Socodorul cu 3-1  după un joc plin de sportivitate, câştigat pe merit de gazde, însă a existat şi gramul de şansă deoarece la două din cele trei goluri şi-a lăsat amprenta lipsa de experienţă a portarului oaspete Florin Baba, acesta fiind fundaş de meserie. El a trebuit sa ia locul în poartă pentru faptul că ceilalţi doi portari de meserie nu s-au prezentat la meci datorită religiei pe care o au, ei fiind adepţii cultului de adventişti de ziua a 7-a. Aşa se explică privirea nostalgică a portarului Baba dupa mingea care intra nestingherită în poartă , în minutul 4 la şutul lui Duma. Dacă la  torpila lui Teacă din minutul 65 când s-a făcut 2-0 pentru gazde nu i se poate reproşa nimic  portarului Socodorului, în schimb la lovitura liberă pentru Buteni din minutul 78, acelaşi portar Baba se postează nepermis în spatele propriului zid , lăsând partea cealaltă complet descoperită, fapt de care a profitat Gaber şi….3-0.

Spre finalul meciului, “Vulturii” înscriu şi ei prin Ardelean, dar era prea târziu, căldura consumând ultimile picături de energie din trupurile celor 22 de jucători aflaţi în teren.

Buteniul poate răsufla uşurat deoarece o altă contracandidată la retrogradare, “Dacia” Beliu nu s-a prezentat la meciul de la Şepreuş, De aceeaşi situaţie poate profita şi “Vulturii” Socodor, însă trebuie aşteptată decizia Comisiei de competiţii a AJF-ului.

Oricum, meciul direct dintre Buteni şi Beliu urmează să se dispute peste două etape la Buteni acasă, programul celor din Socodor fiind puţin mai dificil în ultimile 3 etape.

 

Crişul Alb Buteni: Popovici,Faur, Cociuba, Voica, Mermeyan, Duma, Teacă, Orban, Gaber, Olariu, Andras, Clej, Balita, Pop, Vlad.

Antrenor: Mircea Gornic

 Vulturii Socodor: Baba, Ardelean, Mureşan, Rudasits , Mariş, Gherheş, Bibarţ, Buia, Covaci, Cristea, Igna, Borza, Pantea, Cădariu.

Antrenor: Borza Gheorghe

Arbitri: Loredan Bogdan, Brighitta Szasz, Mihai Stanciu

Observator arbitri :Marin Negru

Observator de joc: Ioan Hamza

 

Ioan Hamza

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *