Liderul a făcut spectacol şi cu o veche rivală: Univ.Goldiş ICIM – CSM Satu Mare 90-46

Liderul a făcut spectacol şi cu o veche rivală: Univ.Goldiş ICIM – CSM Satu Mare 90-46
0 comments, 14/12/2013, by , in Baschet, Ultimele stiri

Baschetbalistele arădene se îndreaptă la pas spre un parcurs perfect la final de 2013. Pe primul loc în Liga Naţională, cu victorii pe linie, “galben-albastrele” au defilat şi în această seară, în faţa unei adversare care altădată îşi vindea scump pielea la Arad. Au apus vremurile când Satu Mare făcea meciuri mari în faţa ICIM-ului, iar în loc de derby am avut parte azi de o simplă formalitate. În schimb, Aradul a rămas o forţă în campionat, iar jocul solid şi traseul de metronom recomandă trupa lui Jose Araujo drept principala favorită la titlu. Revenind la disputa de astăzi, din Polivalenta arădeană, Moni Brosovszky şi colegele sale s-au încălzit ceva mai greu, fiind conduse cu 10-5 după 4 minute, moment după care Univ.Goldiş ICIM a preluat total iniţiativa şi nu a mai cedat-o până la final.

Meci fără istoric: Araujo a rulat tot lotul

Cu americancele Rhoads şi Cosby în zi de graţie, arădencele şi-au permis să facă, pe alocuri, şi spectacol, spre deliciul celor aproximativ 300 de fani veniţi să le încurajeze la penultimul meci din acest an. Primul sfert s-a încheiat 21-12, dar superioritatea liderului a fost şi mai categorică în următoarele 10 minute, astfel că la pauza mare conturile erau deja încheiate, scor 50-23. Scenariul a rămas acelaşi şi după pauza mare, de la trupa pregătită de Peter Eleş ieşind la rampă americanca Wampler şi ex-arădeanca Orosz. În condiţiile diferenţei mari de valoare dintre cele două echipe, Araujo le-a dat credit în ultimul sfert şi celorlaltor fete de pe bancă. Echipa arădeană a încheiat meciul cu linia a doua în teren, dar asta nu a împiedicat-o să se desprindă şi mai mult până la final, 90-46. Victorie categorică, dar aşteptată a “galben-albastrelor”, care confirmă încă o dată forma de invidiat din prima parte a campionatului.

Liderul încheie turul mâine, în faţa Galaţiului

Cosby 19 (1×3), Rhoads 16, Williams 13, Engelman 11 (1×3), Broomfield 8, Mercea 8 (1×3), Brosovszky 6 (2×3), Crăciun 4, Moraru 3 (1×3), Milovanovic 2, Manta şi Manea au evoluat pentru echipa arădeană, în timp ce Satu Mare a răspuns cu Wampler 14 (2×3), Orosz 12 (1×3), Laza 7 (1×3), Cutaş 7 (1×3), Kortni 3, Voica 2, Adi 1 şi Nagy. Univ.Goldiş ICIM bifează a 12-a victorie din tot atâtea meciuri în Liga Naţională, iar mâine, ora 13, încheie 2013 cu un meci în devansul ultimei runde a turului, programat tot în Polivalentă. Arădencele vor înfrunta nou promovata Phoenix Galaţi, joc după care vor putea savura parcursul fără greşeală din prima parte a stagiunii. Urmează apoi o vacanţă scurtă dar binemeritată pentru campioane, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, după care reîncepe drumul spre performanţă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *