Istorie la Arad: stadionul UTA a intrat în Cartea Recordurilor!

Istorie la Arad: stadionul UTA a intrat în Cartea Recordurilor!

„Aradul intră în Cartea Recordurilor! Oficialii Guinness World Records au venit la stadion pentru a felicita Primăria Arad pentru doborârea recordului de construire a celui mai mic stadion din lume, realizat în cel mai lung timp. N-a venit nimeni să preia diploma, așa că au lăsat-o pe gardul de la șantier…”, este mesajul celor de la Ultras Arad, pe pagina de facebook. Niciunul dintre destinatarii diplomei, Gheorghe Falcă, inițiator al proiectului, respectiv Călin Bibarț și Sergiu Bîlcea, ca și continuatori, nu au fost prezenţi, așa că „distincția” a rămas pe gardul de pe şantier. Construcția arenei „Francisc Neuman”, de 11,600 de locuri, s-a demarat în urmă cu 5 ani şi jumătate.

Pe 22 mai 2018, suporterii arădeni inaugurau la mișto arena „Francisc Neuman”. Au trecut de atunci 19 luni și stadionul e tot la stadiul de șantier, departe de a fi finalizat. În cazul în care UTA ar promova în Liga 1, nu ar putea debuta pe un stadion finalizat în totalitate, noul termen de finalizare fiind, se pare, sfârşitul lunii august a acestui an. Suficient de târziu pentru ca UTA, în anul împlinirii a 75 de primăveri de la înfiinţare, să nu poată debuta, în cazul promovării, pe noul stadion! Sau să o facă pe o arenă nefinalizată complet, asta dacă nu cumva firma constructoare va lucra şi noaptea, ca şi chinezii.

„Fotbalul arădean, umilit, pus la pământ şi ţinut în cuşcă!”

E ruşinea supremă sau „cireaşa de pe un tort” al neputinţei administraţiei locale, care de aproape şase ani se chinuie să construiască până la urmă un mini-stadion, de nici 12.000 de locuri. „Am primit această imagine de pe șantierul de la stadion. Fotografia reflectă perfect situația fotbalului arădean din ultimul deceniu – umilit, pus la pământ și ținut în cușcă”, completează cei de la Ultras Arad. (foto: facebook – Ultras Arad)

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *