Învinsă de Dumbrăviţa, Lipova tremură la şefia din C4

Învinsă de Dumbrăviţa, Lipova tremură la şefia din C4
0 comments, 22/03/2019, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Şoimii Lipova nu se regăseşte în deplasare, în această primăvară şi după cele două egaluri, la Sebiş şi Deva, astăzi a venit şi prima înfrângere pe teren străin. Deşi nu a făcut un meci tocmai rău, practicând un fotbal ofensiv, echipa lui Flavius Sabău a părăsit terenul din Dumbrăviţa învinsă cu 2-1, la capătul unui derby foarte disputat.

Timişenii şi-au confirmat statutul de gazde foarte greu de învins acasă şi după o primă repriză în care s-au văzut dominaţi, fără însă ca Lipova să fie foarte periculoasă în faţa porţii, au reuşit în partea a doua să facă diferenţa.

“Şoimii” au păcătuit iar la fazele fixe şi au primit gol în minutul 59, în urma unui corner: Stancu a executat bine, iar Telescu – scăpat din marcajul lui Bercu – a înscris din centrul careului mic.

Iar ca şocul să fie şi mai mare, arădenii au rămas peste doar un minut în inferioritate, Denis Rusu fiind eliminat uşor de centralul Nagy din Aiud, după exact o oră de joc, pentru intenţie de lovire a adversarului.

Dumbrăviţa a profitat de acest moment şi în minutul 67 avea să facă 2-0, Boancă marcând din gura porţii, după o centrare a lui Rus. Lipova nu a cedat şi a continuat să joace, iar în minutul 79, Israte a marcat dintr-un penalty scos de Poiană.

Pe final s-a jucat pe contre, iar trupa lui Sabău putea chiar să egaleze în minutul 87, atunci când Burlă nu a reuşit să împingă mingea în poartă, după un corner executat de Poiană. În prelungiri, Filip l-a blocat pe Nanu, scăpat singur, iar meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, 2-1.

Etapă ce începe prost pentru Lipova, echipa de pe valea Mureşului mai având acum doar un punct avans faţă de Cugir, învingătoare cu 3-2 la Giarmata şi de Dumbrăviţa. O altă echipă ce poate veni la o singură lungime distanţă e Reşiţa, echipă ce joacă sâmbătă la Hunedoara.

Şoimii Lipova rămâne lider în seria a IV-a din eşalonul terţ, dar pierde teren important în lupta pentru promovare, după ce în iarnă avea un avans considerabil faţă de urmăritoare. Etapa viitoare vine meciul de acasă cu Galda, iar de acum orice pas greşit poate însemna pierderea şefiei în serie!

Flavius Sabău a început partida în formula: D.Filip – Gherasim, Bercu, Vasiu, Filimon (76 Burlă) – Poiană, M.Popa, Lazea, D.Rusu – Sulea (90 Marton), Trabalka (63 Istrate).

Sâmbătă, de la ora 15, joacă şi celelalte arădene: Cermeiul şi Sebişul se înfruntă în meci direct, iar Crişul primeşte vizita Ghirodei.

Foto: sporttim.ro

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *