În septembrie luăm startul la „Arad Montain Bike Trophy”

În septembrie luăm startul la „Arad Montain Bike Trophy”

Două trasee, unul scurt, unul lung, mai mulţi câştigători şi foarte multe discuţii despre sport, competiţii, rezultate. Totul, în cel mai frumos decor arădean posibil: Muntii Zărandului. Punctul central va fi Cetatea Şiria şi înprejurimile acesteia. Este vorba despre competiţia arădeană „Arad Montain Bike Trophy”, care îşi propune să adune în Cetatea Şiriei şi pe dealurile din zonă nu mai puţin de 350 de rideri. Scopul proiectului realizat de Asociaţia Clubul Sportiv Sport Competition este promovarea sportului de performanţă, încurajarea practicării sportului în general şi în mod special de către persoane pasionate de ciclism. Ca atare, asociaţia îşi propune să invite cu ocazia evenimentului din 2 septembrie 2018 cei mai buni mountain bikeri din România.
Asociaţia îşi mai propune, de-a lungul perioadei de pregătire a acestui proiect, care beneficiază de finanţarea Centrului Cultural Judeţean Arad (proiectul a fost depus în cadrul concursului de proiecte din acest an al instituţiei de cultură şi a fost selectat) să informeze cel puţin 3.000 de persoane despre acest eveniment, dar şi despre beneficiile practicării sportului în general, pe lângă implicarea directă cel puţin 350 de persoane în maratonul de ciclism.
Vor fi utilizate metode creative de promovare a ciclismului, se va încerca, tot în această perioadă, promovarea ciclismului la nivel judeţean, ca stil de viaţă sănătos şi ecologic, promovând totodată zona – Drumul vinului, Cetatea Şiria, Munţii Zărandului şi zonele turistice care intră în traseul maratonului propus de acest proiect. Scopul final este crearea unui mediu cât mai propice pentru desfăşurarea de activităţi în aer liber, realizarea de noi trasee pentru ciclişti etc.
În ceea ce priveşte competiţia propriu zisă, ce va avea loc pe 2 septembrie 2018, aceasta include două probe: una de 70 de km, alta de 40 km de ciclism montan. Evenimentul este gândit ca o competiţie outdoor la care pot participa persoane cu vârsta de peste 14 ani, la categoriile feminin şi masculin. Traseul race (40 km) va avea următoarele categorii: la masculin (14-17 ani, 18-30 ani, 31- 45 ani respectiv plus 46 ani) şi feminin (14-17 ani, respectiv plus 18ani). Traseul maraton (70km) va avea următoarele categorii: la masculin ELITE – sportivi cu licenţă UCI (Juniori, U23, Master, Elit), 19-30 ani, 31-45 ani, respectiv plus 46 ani şi feminin, Open.
Participanţii la probele din concurs pot fi atât amatori, cât şi profesionişti. Primii trei clasaţi la categoriile masculin şi feminin pentru fiecare din cele două probe – de 70Km , respectiv 40 km, vor fi premiaţi. Toţi participanţii care vor trece linia de sosire vor primi diplome de participare.
În momentul de faţă, proiectul se află în etapa de pregătire şi implementare: se stabileşte traseul în cele mai mici detalii, se ia în calcul siguranţa participantilor prezenţi la competiţie, are loc elaborarea metodologiei şi a regulamentului de organizare a maratonului, se stabilesc detaliile de realizare a unui mic film sugestiv de încurajare a practicării ciclismului montan în special, se decide modul de realizare a fotografiilor şi filmărilor din timpul competiţiei, modul de cronometrarea competitiei , activităţile adiacente competiţiei etc., astfel încât aceasta să aibă ţinuta unui eveniment naţional de clasă.
Evenimentul a fost prefaţat încă de astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă suţinută, la Hotel Akademos din Arad, de ing.Eugen Păcurar-Team Manager Sport Competition, Vlad Păcurar-leader al echipei Sport Competition şi component al lotului naţional, Teofil Cociuba – membru Sport Competition şi Călin Văduva – membru Sport Competition.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *