Halterele arădene sunt la înălţime

Halterele arădene sunt la înălţime

La scurt timp de la înfiinţare, secţia de haltere a Clubului Sportiv Municipal Arad a reuşit să obţină, performanţe deosebite. Este o dovadă a muncii şi pasiunii antrenorilor Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan, dar şi o confirmare a talentului sportivilor, de care cei doi se ocupă.

Realizările au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute la sediul clubului, în prezenţa directorului CSM Arad, Viorel Bitang şi a directorului adjunct, Vasile Păltineanu

„Îi felicităm pe antrenori şi sportivi pentru aceste performanţe, care au fost obţinute după o muncă de doar trei ani. Este o secţie cu rezultate deosebite, atât pe plan naţional cât şi internaţional şi mă bucur că Adi Jigău şi-a transferat performanţele spre elevii săi. Sperăm ca în cel mai scurt timp, poate în noiembrie, secţia de haltere să beneficieze de o nouă sală, cu toate dotările necesare” a spus directorul Viorel Bitang, la conferinţa de presă.

Dublu medaliat la europenele de cadeţi din acest an, Florin Vizitiu a realizat până acum cea mai bună performanţă internaţională a secţiei, dar cu şanse mari de a urca pe podiumul european este cotat şi Teodor Bilegan, care va fi prezent la startul europenelor de juniori din acest an.

 

„Florin Vizitiu este foarte talentat, pentru că în doar trei ani a ajuns la acest nivel. Acum depinde doar de el dacă se va ţine de treabă şi va reuşi să ajungă şi la Jocurile Olimpice, acesta este obiectivul principal. Va obţine aproape sigur medalii şi la celelalte finale naţionale din acest an” ne-a declarat Pavel Sebeşan, antrenor în cadrul secţiei de haltere.

„Este extraordinar pentru copil, care a crescut de la un concurs la altul. Chiar ieri au început mondialele de cadeţi, iar dacă ar fi participat, ar fi obţinut două locuri patru şi un loc cinci, ceea ce la doar 16 ani este fantastic. Îi prevăd un viitor frumos, dar mai avem mulţi sportivi care au potenţial” a precizat antrenorul coordonator al secţiei de haltere, Adrian Jigău.

Până la europenele de juniori, halterofilii arădeni vor participa la încă două campionate naţionale, primul fiind cel de juniori I, programat săptămâna viitoare la Bistriţa.  Acolo unde obiectivul este unul ambiţios, obţinerea a 14-15 medalii, la startul competiţiei urmând să fie prezenţi  Florin Vizitiu – 56 de kilograme, Teodor Bilegan – 69 de kilograme, Sebastian Călugăreanu – 69 sau 77 de kilograme, Paul Pantea – 105 kilograme, acesta fiind antrenat de Adrian Crişan şi Adrian Lingurar –  +105 kilograme.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *