Grindei anunţă vremuri grele în rugby: “Nu văd vreo mişcare, până în septembrie”

Grindei anunţă vremuri grele în rugby: “Nu văd vreo mişcare, până în septembrie”
0 comments, 04/05/2020, by , in Alte sporturi, Rugby

CS Universitatea Arad ocupă locul şase la mijlocul sezonului în Divizia Națională de rugby, iar din aprilie ar fi trebui să se dea startul returului. Adversarii „studenților” sunt, în ordine: CS Năvodari (acasă), RC Gura Humorului (în deplasare), Știința Petroșani (acasă), CSM Bucovina Suceava (în deplasare), RC Bârlad (acasă), RC Grivița București (acasă) și CSM Galați (în deplasare).

„Nu cred că până în septembrie va fi vreo mişcare, la noi, în rugby, am înţeles că sunt două variante de continuare a campionatelor, cu toate că nu este nimic oficial. Ori se anulează sezonul, ori continuăm cu returul din septembrie, pentru ca la anul să trecem la sistemul primăvară-toamnă, să se joace în acelaşi an calendaristic. De atlfel, acest scenariu a mai fost discutat la nivelul Federaţiei. Indiferent de situaţie, ne aşteaptă vremuri grele, atât din punct de vedere financiar cât şi sportiv”, ne-a declarat Marian Grindei, antrenorul-jucător al divizionarei secunde arădene.

Rugbiştii se descurcă cum pot în această perioadă foarte grea, iar pregătirea serioasă se face pe teren: “Nu avea rost să le dau program de pregătire, pentru că majoritatea lucrează, alţii au rămas şomeri, toată lumea trebuie să îşi întreţină familia. Nici nu ştiu când ne vom mai putea antrena cu toţii, împreună. O să ajungem în curând să vorbim de amatorism, la cum văd că evoluează lucrurile. Nu prea văd nimic bun în perioada următoare, dar trebuie să trecem şi peste acest hop”, mai spune Grindei.

În ceea ce privește competițiile de copii și juniori, aceastea sunt ca şi anulate, în condiţiile în care anul şcolar a fost şi el “îngheţat”. CS Universitatea are înscrisă o echipă de juniori în întrecerea națională de U16.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *