Gest nobil a lui Pavel Piroş în amicalul Şoimii Pâncota-Flacăra Făget

Gest nobil a lui Pavel Piroş în amicalul Şoimii Pâncota-Flacăra Făget
0 comments, 15/08/2012, by , in Fotbal, Liga3, Ultimele stiri

Pe o vreme perfectă, la sfârşitul săptămânii trecute Şoimii Pîncota şi Flacăra Făget au disputat un amical, programat cu mult timp în urmă. De menţionat ar fi faptul că cele două formaţii se vor întâlni miercuri în Cupa României.

O notă în plus a oferit-o caracterul caritabil, Pavel Piroş, preşedintele Şoimilor, luând decizia să vină – cu întreaga sa tabără – în ajutorul tânărului Bogdan Ţintoi, karatist din Pîncota care suferă de un cancer osos şi are nevoie de bani pentru a-şi continua tratamentul.

Bănăţenii, pregătiţi de Sorin Brîndescu, fiul lui Tiberiu Brîndescu (fotbalist la UTA campioană de la sfârşitul anilor 60), au deschis scorul după jumătate de oră printr-o superbă reuşită a vedetei lor, argentinianul Speroni, care a marcat în vinclu, cu efect, de la 25 de metri. Actul doi i-a regăsit pe Şoimi în formula de bază, iar pe acest fond a venit golul egalizator, marcat de Alin Mihai, plus trei ocazii rezultate după combinaţii frumoase, irosite de Burian, Huţanu şi acelaşi Mihai.

S-a încheiat 1-1, iar cele două părţi şi-au fixat următoarea întâlnire pe miercuri, de la 17,30, când se joacă pentru calificarea în turul IV al Cupei României. „Am întâlnit un adversar foarte bun, bine organizat, cu jucători cu anumită experienţă, iar un eurogol al lui Speroni a făcut diferenţa până la pauză. E greu să încercăm rezultate imediate cu jucători care n-au mai ajuns la acest nivel, la unii vom renunţa şi vedem ce facem pţână începe. Am vorbit în mod special de prima repriză, trebuiau luate nişte decizii. Pe Gîlcă l-am pierdut, cu unii nu ne-am putut înţelege. Să vedem cum ne permite bugetul şi ce mai reuşim până începe campionatul”, a analizat antrenorul Dan Cuedan.

La final, o sumă strânsă din donaţiile oferite de echipa Şoimilor, oficialităţi din orăşelul arădean şi spectatorii prezenţi la meci i-a fost oferită de Pavel Piroş lui Răzvan Ţintoi, fratele lui Bogdan, karatist şi el, împreună cu cele mai bune urări pentru Bogdan. „Mi-a plăcut repriza secundă. În prima am avut în teren mai mulţi din juniorii sub 21 de ani plus cei aflaţi în probe, apoi a intrat echipa forte. A fost un meci frumos, de angajament, la care nu era normal să renunţăm, chiar dacă ne vom întâlni din nou miercuri. Îmi doresc foarte mult victoria şi să ne calificăm mai departe în Cupa României. Am crezut că va fi oportun să-l ajutăm cât putem de mult pe acel băiat, atât eu cât şi conducerea primăriei din Pîncota. Ne-a comunicat şi domnul preşedinte de la KSS Ribiţa, cu care am jucat joi seară, că va veni în ajutor cu o sumă de bani”, a punctat preşedintele Pavel Piroş.

Şoimii (repriza I): Irimia – Caba I, Românu, Nistor, Filimon – Micula, M

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *