FRF nu ia în calcul nici Tabela Berger. Play-off-ul ar începe cu UTA – Rapid, la Arad!

FRF nu ia în calcul nici Tabela Berger. Play-off-ul ar începe cu UTA – Rapid, la Arad!

UTA a fost nemulţumită nu doar de sistemul cu înjumătăţirea punctelor în play-off-ul Ligii a II-a, ci şi de anunţul FRF, că programul pentru faza finală a campionatului va fi tras la sorţi. Asta deşi se putea merge fără probleme pe Tabela Berger pentru şase echipe, mai ales că Burleanu a decis ca primele trei clasate, în play-off, să dispute trei meciuri acasă, deci sistemul cu pricina se plia perfect. Doar că FRF-ul a anunțat, negru pe alb, în comunicatul de pe 14 mai, postat pe site-ul oficial, că ”tragerea la sorți a play-off-ului care va încheia sezonul 2019-2020 în Liga 2 va fi realizată de Departamentul Competiții al FRF la o dată ce va fi anunțată ulterior”.

O altă decizie ciudată şi ridicolă, care riscă să dezavantajeze şi mai mult liderul UTA. De exemplu, conform programării iniţiale dar şi a Tabelei Berger, Rapidul ar trebui să joace la Arad, numai că ţintarul poate schimba totul şi arădenii s-ar putea deplasa din nou la Bucureşti, de două ori în acest sezon, fără să fi jucat acasă cu gruparea din Giuleşti! Încă o anomalie marca Burleanu şi FRF. Dacă în play-off s-ar juca aşa cum este normal, pe sistemul Tabelei Berger, UTA ar primi pe 4 iulie, în prima etapă a play-off-ului, vizita echipei de pe locul şase, adică Rapid.

Tot pe Motorul ar urma să ajungă FC Argeș și CS Mioveni, iar arădenii s-ar deplasa la Turris Turnu Măgurele și la Petrolul Ploiești. Conform Tabelei Berger, UTA ar urma să joace primele două meciuri pe teren propriu, cu locurile şase, respectiv doi, Rapid și Mioveni. În etapa a treia s-ar deplasa la Turris, în a patra ar juca în Aradul Nou cu FC Argeş, iar în a cincea, utima, s-ar deplasa la Ploieşti.

Clasamentul cu care se intră în play-off:

1. UTA 25 de puncte

2. CS Mioveni 20p (cu rotunjire)

3. Turris 20p (cu rotunjire)

4. FC Argeș 19p

5. Petrolul 19p

6. Rapid 19p (cu rotunjire).

Cum ar arăta play-off-ul, conform Tabelei Berger:

Etapa 1
UTA – Rapid
Mioveni – Petrolul
Turris – FC Argeș

Etapa 2
Rapid – FC Argeș
Petrolul – Turris
UTA – Mioveni

Etapa 3
Mioveni – Rapid
Turris – UTA
FC Argeș – Petrolul

Etapa 4
Rapid – Petrolul
UTA – FC Argeș
Mioveni – Turris

Etapa 5
Turris – Rapid
FC Argeș – Mioveni
Petrolul – UTA.

 

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *