Florin Vizitiu îşi propune un nou obiectiv de top: “Pot lua medalie la Mondialele de juniori”

Florin Vizitiu îşi propune un nou obiectiv de top: “Pot lua medalie la Mondialele de juniori”

Campionatele Europene au reprezentat un examen de maturitate pentru Florin Vizitiu, halterofilul de la CSM Arad având rezultate bune la debutul său într-o competiţie internaţională destinată seniorilor. La doar 18 ani, elevul lui Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan a fost aproape de o clasare pe podium la categoria 56 de kilograme, clasându-se pe locul 6 la stilul smuls (112 kg.), pe 8 la aruncat (135 kg.) şi 9 la total. Revenit pentru doar câteva zile la Arad, Vizitiu ne-a povestit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de CSM Arad, istoria debutului la Europenele de seniori:

Emoţii mari la Europenele de seniori

Am avut mari emoţii, apoi m-am simţit destul de rău înaintea concursului. Puteam lua o medalie, dar la primele două încercări emoţiile şi lipsa de concentrare au dus la ratări. La antrenamente am ridicat mai mult, cred că puteam ridica 117 cu 140, ceea ce mă aducea pe podium. Dar e bine şi aşa, am stabilit recorduri personale şi pot spune că sunt în progres. La Mondiale am şanse la medalie, chiar la cea de aur. La lotul olimpic mi-e uşor să mă menţin în categorie, am un antrenor foarte bun, ca de altfel şi aici, la Arad ”, a spus Florin Vizitiu, completat de antrenorul său, Adrian Jigău, care avansează din nou câteva pariuri de top:

Adi Jigău: „Un început frumos pentru el, este foarte bine pregătit”

Este un început frumos pentru el, mai ales că are doar 18 ani şi se bate deja cu şanse la medalie în cadrul competiţiilor internaţionale destinate seniorilor. A făcut un concurs bun, s-a văzut că este foarte bine pregătit şi că are potenţial. Cu aceste rezultate va lua 100% o medalie la Mondialele de juniori, rămâne de văzut de ce culoare şi la ce stil. Dacă continuă în acest ritm, are toate şansele să ia medalie şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. La lot, face 10 antrenamente pe săptămână şi zilnic ridică 5-6 mii de tone!”

Adi Lingurar la lot, Bilegan s-a retras

Florin Vizitiu s-a întors astăzi la lot, unde îşi va continua pregătirile în vederea Campionatului Mondial de juniori I de la Kazan (Rusia), programat în perioada 9-19 iunie. „Este un sportiv de o valoare certă, o mare speranţă a halterelor din România. Am trăit cu mari emoţii debutul său la Europenele de seniori, l-am susţinut cu toate forţele”, a spus directorul CSM Arad, Vasile Păltineanu, coordonator al întâlnirii cu presa de astăzi. O altă veste bună este cooptarea în lotul naţional de juniori şi tineret a lui Adrian Lingurar, şi el o mare speranţă a secţiei de haltere. În schimb, Adi Jigău a confirmat retragerea din activitate, din motive financiare, a unui sportiv de lot naţional, Teodor Bilegan.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *