Erico, specialistul prelungirilor! UTA a smuls un egal cu Chindia, dar jocul suferă

Erico, specialistul prelungirilor! UTA a smuls un egal cu Chindia, dar jocul suferă

UTA s-a salvat astăzi, la Buftea, cu un gol marcat din nou în prelungiri, dar după o evoluţie ştearsă, în care a avut şi destul noroc. Chindia a scăpat victoria printre degete şi a fost egalată în minutul 92, după ce reuşise să deschidă scorul în prima repriză. Parcă nu erau destule problemele de lot de dinaintea partidei de la Buftea, căci Albu, menajat la meciul de Cupă, s-a accidentat la…încălzire! Astfel, s-a ajuns la o formulă inedită, cu trei jucători Under în formula de start la UTA, printre ei numărându-se şi Adi Petre, la primul său meci ca titular după revenire, dar şi cu Iacob între buturi, deşi se spunea că portarul arădenilor ar fi suspect de fractură la un deget după faza cu “cântec” de la golul valabil al lui Hermannstadt. “Bătrâna Doamnă” nu a putut conta nici pe mijlocaşii săi centrali de bază, Vorobjovas fiind suspendat, iar Albu accidentat. Deşi îl avea la dispoziţie pe Peteleu, fundaş de bandă dreaptă, Laszlo Balint, rămas la “butoane” şi de acasă, a preferat să rişte şi să înceapă cu Melinte, o improvizaţie care avea să o coste pe UTA. Practic de pe acea parte au pornit toate atacurile periculoase ale adversarei dar şi golul reuşit de Chindia în prima parte. Cu excepţia unei posesii ceva mai bune, UTA nu a excelat deloc în prima parte şi nu a trimis vreun şut pe poartă. Fără un număr 10 autentic şi cu atacuri oprite undeva la 25 de metri, “roş-albii” au măcinat în gol şi nu au putut să îl pună în valoare pe Adi Petre, şi el în nota echipei în primele 45 de minute. Dulca, cu un şut din careu pe lângă poartă, a anunţat uriaşa ocazie a Chindiei, din minutul 14, când Erico a pierdut duelul cu Florea, atacantul gazdelor i-a aşezat excelent mingea lui Dumitraşcu, care a ratat incredibil din 15 metri, singur cu Iacob.

Melinte, ce figuraţie! O nouă primă repriză slabă pentru utişti

În minutul 31 avea să se deschidă scorul: Florea a trecut foarte ușor de Melinte, mingea a ajuns la Daniel Popa într-un unghi destul de închis, dar acesta a profitat de ezitarea lui Erico şi a trimis nesperat cu stângul, sub bară, gol la care şi portarul Iacob are vina sa. UTA nu a avut reacţie şi în ciuda unei dominări sterile, a ajuns greu la poartă, singura acţiune periculoasă consumându-se în minutul 40, când Petre a fost lent şi a nu a intuit centrarea bună de pe dreapta a lui Roger. Balint şi-a înţeles greşeala şi l-a schimbat pe Melinte la pauză, iar după un sfert de oră l-a trimis şi pe Hora în atac, riscând cu un trident în ofensivă, dar pierzând mult la construcţie, prin înlocuirea lui Rusu, practic cel mai activ până atunci, dintre utişti! Totuşi, arădenii au ratat şansa egalării în minutul 66, când Hora nu a putut impinge mingea în poartă din doar trei metri, reluând slab, cu pieptul, după un corner executat de Roger, pentru ca Erico să îl ia la ţintă pe Aioani, căzut pe jos! Chindia a preferat să apere avantajul fragil şi nu a profitat de câteva contraatacuri, finalizate fără ocazie. Adi Petre a ieşit la rampă abia în minutul 79, când a reluat peste poartă, de la colţul scurt, o centrare a lui Hora. În replică, Dulca putea închide conturile cu opt minute înaintea finalului, dar şutul său de la 20 de metri a trecut puţin alături.

Brazilianul Erico, eroul arădenilor: al treilea gol pentru el, în prelungiri!

Şi când ne pregăteam să consemnăm prima înfrângere a UTA-ei în deplasare în Liga 1, din acest an, a venit minutul 92 şi a apărut acelaşi Erico la finalizare, fundaşul brazilian al arădenilor marcând cu capul din şase metri, după o deviere a unui adversar, la o minge aruncată în careu din lovitură liberă, scor final 1-1! UTA nu se dezminte şi continuă să înscrie în prelungiri, la fel cum a făcut-o la Voluntari sau la Iaşi. Arădenii şi-au asigurat practic şase puncte, cu reuşitele semnate în minutele de prelungire ale acestor trei meciuri. Iar specialist veritabil şi erou al UTA-ei este Erico, aflat la a treia reuşită semnată în prelungiri: la Voluntari marca în minutul 94, la ultima suflare şi îi aducea UTA-ei o victorie preţioasă, la Iaşi egala în minutul 92, dând semnalul unui nou succes important, obţinut tot la ultima fază, iar acum îi aduce UTA-ei un nou punct, cu golul său din acelaşi minut 92! Vecine de clasament, Chindia şi UTA fac 29 de puncte şi rămân deocamdată într-o zonă liniştită a clasamentului. Deşi a scos egal in extremis, UTA nu a arătat, totuşi, bine în acest meci, continuând pe undeva evoluţia slabă de la Cluj. Poate odată cu revenirile accidentaţilor şi bolnavilor din lot, dar şi a “principalului” Balint, “Bătrâna Doamnă” va renaşte chiar în seria incredibil de grea ce o aşteaptă de la partida cu Botoşani încolo.

Formații oficiale:

Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Iacob, Kocic – Diaz (80 B.Mitrea), Dulca, Rață, Dumitrașcu – D.Florea (90 Martac), D.Popa (85 Berisha).

UTA: Fl.Iacob – Melinte (46 Peteleu), Erico, Benga, Shlyakov – Isac, Roșu (78 Buhăcianu) – Antal, Roger, D.Rusu (65 Hora) – Petre.

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea, Ilfov) – Sebastian Gheorghe (din Suceava) și Marius Marchidanu (din Brăila). Observator FRF: Nicoale Mavrodin (București).

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.