E sold-out la UTA – Rapid, cu trei zile înaintea derby-ului! Peluza giuleşteană se anunţă şi ea plină

E sold-out la UTA – Rapid, cu trei zile înaintea derby-ului! Peluza giuleşteană se anunţă şi ea plină

Pentru prima oară de la inaugurarea din iulie 2020, Arena „Francisc Neuman” din Arad va fi arhiplină, urmând să se joace cu casa închisă! Meciul dintre fostele campioane ale României, UTA și Rapid, de sâmbătă, ora 20:30, a fost atractiv şi pentru LPF şi televiziuni, drept dovadă programarea în nocturnă, la oră de prime-time, deşi e meci de play-out. Derby-ul se anunţă incendiar şi prin prisma rivalității dintre cele două galerii, probabil două din cele mai frumoase din Liga 1 la acest moment. În plus, fanii giuleștenilor sunt înfrățiți cu cei ai lui Poli Timișoara, nimeni alții decât marii rivali ai arădenilor, astfel că şi din punct de vedere al securităţii şi forţelor de ordine, se anunţă o confruntare de gradul 0! După cele două remize din sezonul regulat, 2-2 și 1-1, se anunţă un nou duel încins, de data asta din cadrul rundei cu numărul 4 a play-outului. Cu atât mai mult cu cât cele două echipe se află și în luptă directă la un loc de baraj pentru calificarea în UEFA Conference League, echipa lui Adi Mutu având trei puncte mai mult în clasament.

Confruntare de gradul zero, forţele de ordine sunt pe poziţii!

Şi la meciul tur, de la Arad, de anul trecut, s-a înregistrat un record de audiență, aproximativ 8.500 de spectatori, dar cu acea ocazie clubul UTA a fost limitat de restricțiile legate de pandemia de COVID și a dechis arena la doar 75% din capacitatea sa. De această dată, organizatorii au scos la vânzare toate locurile disponibile, aproximativ 11.500 și în această dimineață a venit și anunțul de sold-out! Mai mult de jumătate dintre tichete s-au vândut încă de săptămâna trecută, sub forma pachetului ce cuprindea și accesul la meciul cu Gaz Metan, astfel că în doar două zile, restul s-au epuizat pe platforma online. Așadar, clubul UTA nu va mai vinde și fizic bilete, ci le-a transmis susținătorilor un mesaj: ”Vă mulțumim pentru susținere și vă așteptăm alături de noi!”

Rapidiștii ar putea primi din nou întăriri de la Timișoara

Pe lângă cei aproximativ 11 mii de arădeni așteptați la confruntarea de sâmbătă seara, în peluza rezervată galeriilor vizitatoare sunt așteptați și 6-700, poate chiar 1.000 de susţinători ai giuleştenilor, în funcţie de câte bilete vor primi. Probabil, vor veni întăriri serioase şi de pe Bega, fanii lui Poli având de parcurs o distanță mică de la Timișoara. În confruntarea din 2021, galeria arădeană a afișat o coregrafie ironică la adresa formațiilor rivale din fotbalul românesc, dar și alte mesaje tăioase la adresa rapidiștilor. Replica ar putea veni sâmbătă seară, fanii giuleştenilor pregătind surprize.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.