CS Fan Arad pregăteşte noul sezon de beach-volley: „Vom organiza trei competiţii şi vrem să ne apărăm titlul naţional la seniori!”

CS Fan Arad pregăteşte noul sezon de beach-volley: „Vom organiza trei competiţii şi vrem să ne apărăm titlul naţional la seniori!”

Odată cu încălzirea vremii şi apropierea sezonului estival se fac pregătiri şi pentru sezonul de volei pe plajă, sport olimpic cu Aradul drept un important centru şi reper pe harta României. Asta în principal lui Ştefan Gog şi a clubului pe care îl conduce cu succes din 2012, titlurile şi medaliile naţionale obţinute an de an dar şi competiţiile organizate în oraşul nostru făcând din CS Fan unul din cele mai importante cluburi ale ţării. Iar 2022 se vrea a fi un nou an fast pentru beach-volley-ul arădean, cluburi precum ProVolei sau CS Westar având şi ele reprezentanţi de seamă la nivel naţional. Ştefan Gog anunţă principalele obiective din noul sezon, dar şi un calendar al întrecerilor pe care le va organiza clubul său, în acest an: „Ne pregătim deja pentru sezonul din acest an, o echipă va fi formată din Cătălin Lelea şi Emil Lung, cei doi având de apărat titlul naţional de seniori de anul trecut, dar mă voi gândi la încă una, dacă nu chiar două echipe de băieţi, în perioada următoare vom anunţa şi definitiva echipele. Sezonul începe deja luna viitoare, cu Festivalul de la Cluj-Napoca, dar vom avea şi la Arad ceva turnee de speranţe şi juniori. Noi, de la CS Fan, vom organiza două turnee Fan Tour Open, unul la sfârşitul lunii iunie rezervat seniorilor, apoi cel rezervat juniorilor, în ultima săptămână din iulie, chiar înainte de Cupa României pentru seniori, găzduită tot de Arad în perioada 29-31 iulie. Încercăm să atragem bani şi din partea autorităţilor judeţene dar şi a altor sponsori, pentru a ne achita cât mai bine de organizarea acestor competiţii importante. Cupa României o avem pentru a doua oară consecutiv la Arad! Obiectivul clubului nostru este la fel ca în fiecare an, clasarea pe podium”, ne-a declarat Ştefan Gog.  Federația Română de Volei a definitivat calendarul sezonului 2022 în beach-volley, orașul nostru urmând a găzdui câteva turnee naționale, la diferite categorii de vârstă. Cea mai importantă competiție programată pe nisipul de la Arena Beach Volley DJST – Fan Arad va fi Cupa României la seniori și senioare, organizată de CS Fan, între 29 şi 31 iulie.

Cupa României la seniori, pentru a doua oară consecutiv în Arad! Medaliile se dau în iulie

Sezonul va fi deschis la Arad, cu turneul desfășurat la categoria „Speranțe”, între 13 şi 15 mai, organizat de CS ProVolei. Tot în luna mai, între 27 şi 29, Westar va pune în joc puncte pentru juniori, categorie care va avea turneul final de 16 echipe în septembrie, la Costinești. Campionatul Național de seniori și senioare se va desfășura în acest an, în premieră, la Iași, între 9 şi 14 august, CS Fan și CS Westar având de apărat medaliile de aur, respectiv argint, la masculin, obținute în 2021 la Mamaia. CS Fan Arad s-a remarcat încă de la înfiinţarea sa, în 2012, legând un şir neîntrerupt de titluri şi medalii naţionale. După şapte ani consecutivi cu podium naţional la nivel de seniori, în 2021 a venit rândul experimentaţilor Cătălin Lelea şi Emil Lung să se remarce cu un titlu naţional, al zecelea pentru primul şi al patrulea pentru cel din urmă. Cei doi sportivi ai CS Fan treceau cu 2-0 la seturi, în finala de pe plaja Blanco by Bavaria Blue din Mamaia de alţi doi reprezentanţi ai unui club arădean, Westar, Sergiu Gligor şi Adrian Crişan. Celelalte trei titluri naţionale ale celor de la Fan, de la înfiinţare, au fost obţinute de tandemurile Lelea – Holhoș (2013), Lung – Holhoș (2015) și Lelea – Bădiceanu (2018), clubul mai având în palmares patru titluri de vicecampioană, trei la masculin și unul la feminin și o medalie de bronz.

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.