Destiny Williams – cea mai eficientă baschetbalistă din campionat

Destiny Williams – cea mai eficientă baschetbalistă din campionat
0 comments, 28/12/2013, by , in Baschet, Ultimele stiri

Univ.Goldiş ICIM a încheiat perfect prima parte a sezonului, cu victorii pe linie atât în Liga Naţională, unde este lider neînvins la finalul turului, cât şi în Liga Europei Centrale. Paradoxal sau nu, gruparea arădeană ocupă primul loc la un singur capitol statistic individual, acela al eficienţei. Încă o dovadă că trupa lui Jose Araujo nu s-a remarcat neapărat prin individualităţi, ci prin puterea colectivă, toate jucătoarele contribuind într-o mică sau mai mare măsură la parcursul de metronom de până acum.

Univ.Goldiş ICIM, pe locul secund la 3 capitole

Aradul are al doilea atac după tur, cu 1129 puncte marcate şi o medie de 86,85, în spatele rivalei din Târgovişte, cu 1147 puncte şi o medie de 88,23. La pase decisive, Univ.Goldiş ICIM e abia pe 5, cu o medie de 17,54, la recuperări e pe 2, cu o medie de 44,08, din nou în spatele Târgoviştei, medie de 45,62, în timp ce la eficienţă e tot a doua, cu un indice în medie de 110,23, în spatele marii rivale din cetatea Chindiei, care conduce şi în acest clasament, cu un indice mediu de 117,39. La nivel individual, cea mai constantă jucătoare a ICIM-ului în prima parte de campionat este americanca Destiny Williams.

Cosby şi Rhoads – printre remarcate

Pivotul de peste Ocean ocupă primul loc în clasamentul eficienţei, cu o medie al indicelui de 23,5, puţin superior lui Judit Kajdacsi de la “U” Cluj, cu o medie de 23,4, care are un meci mai mult jucat. La recuperări, pivotul maghiar al celor de pe Someş îşi ia revanşa, clasându-se pe 1, cu o medie de 16, faţă de doar 11,16, cât are Williams. La pase decisive, coordonatoarea Aradului, Jence Rhoads, ocupă poziţia a 7-a, cu 53 de assisturi, lider fiind Samantha Prahalis de la Sepsi, cu 79 de astfel de reuşite.

Campioana duce lipsă de coşgetere

În cel mai popular clasament, cel al marcatoarelor, conduce detaşat americanca Cherise Daniel de la nou promovata Phoenix Galaţi, cu 301 puncte, în timp ce reprezentantele Aradului sunt departe de podium, Williams şi Cosby ocupând locurile 13-14, ambele cu 191 de puncte. În cea mai importantă ierarhie însă, cea generală, Univ.Goldiş ICIM a încheiat turul de campionat cu 13 victorii din tot atâtea meciuri, la mică distanţă de rivalele din Alba Iulia şi Târgovişte, care au 1 punct, respectiv 2 în spatele liderului din Arad.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *