Declaraţii la finalul campionatului ligii a 4-a Arad

Declaraţii la finalul campionatului ligii a 4-a Arad
0 comments, 13/06/2012, by , in Fotbal, Liga4, Ultimele stiri

Pavel Piroş, preşedinte Şoimii Pâncota

„Așa cum se știe, am dominat campionatul de la început pînă la sfârșit, cu mici sincope, vizavi de apropierea Crișului la un singur punct, la un moment dat. Am demonstrat că suntem echipă de valoare, care dorește să câștige barajul și să continue în Liga a III-a. Am avut devotament, muncă, seriozitate și liniște. Dacă una lipsește, nu poți să-ți atingi obiectivul. Și la baraj se va întâmpla la fel. Suntem pregătiți, vom pleca spre Blaj probabil cu două zile înaintea meciului, am studiat puțin Vulcanul, putem face o figură frumoasă. Vrem să-i facem fericiți pe cei de la Pîncota. La premiere a fost un spectacol deosebit, pe care oamenii de acolo îl merită din plin”

Pavel Piroș s-a putut declara mulțumit de lotul care l-a avut la dispoziţie, jucători cu experienţă dar şi tineri promovaţi în echipă

„Asta s-a dorit, combinarea experienței celor mai în vârstă și angajamentul celor tineri, care vor să demonstreze că pot face lucruri frumoase în fotbal. Mai sunt cîteva chestii de pus la punct. Sunt și jucători care nu fac față, unii o știu, dar pe scheletul celor mai în vârstă se va închega o echipă de Liga a III-a cu care sper să facem o figură fruumoasă, în special în compania celorlalte echipele arădene. Va fi un an greu, se știe că vor retrograda șase echipe” 

 

Mihai “Ole” Ro şca, antrenor Şoimii Pâncota

“În sfârșit e gata! Am terminat pe locul 1, să vedem ce va fi la baraj. Eu sper să câștigăm și să promovăm. Revenind la campionat, eu nu știu să fi fost altul decis chiar la ultimul meci. Important e să spunem și treaba asta, că e și meritul celor din Criș, mă refer la faptul că titlul s-a hotărît chiar la final. S-au pregătit și ei pentru promovare. Fiecare meci are importanța lui, trebuie tratat la fel. Nu e totuna cînd joci cu echipa care e la 1 punct de tine sau e la 6-7 puncte în spate, contra cărora ai tendinţa să joci mult mai lejer. Sigur că fiecare meci are stresul lui, dar așa e frumos să fie, să știi că ai un competitor care e aproape. Cînd joci singur, nu mai are acelaşi farmec. Ai nevoie și de tineri, care ar trebui să fie entuziaști, să trăiască fotbalul intens, și de cei cu experiență, e greu să câștigi altfel, ei dau echilibru echipei. N-am ce să le reproșez „veteranilor”, s-au pregătit, n-am avut probleme la acest capitol. Trebuie să ai grijă de fiecare,  nu pot să fac antrenament cu Mitu, de exemplu, ca și cu unul sub 20 de ani. Pe cel mai în vârstă îl lași mai lejer. Nu pot să anticipez nimic, încep să iau datele despre adversari. Nu am fost campioni cu 6-7 etape înainte de final, ei au jucat în aceleaşi zile ca şi noi, n-am fost să-i văd, ne-am văzut de drumul nostru. Ştiu doar ce mi s-a spus, că mai sunt jucători la ei care au fost şi pe la Lupeni, mai e Miculescu, pe care îl știu de acum 12 ani, de când eram la Pecica. Am înţeles că şi Vesa şi Stancu mai sunt pe acolo. Şi cu ei am jucat tot atunc. E interesant pentru orice antrenor care vrea o promovare în plus. Vreau să-i asigur pe toți care țin la echipă că vom face totul să promovăm. Depinde și de șansă, e baraj, un singur joc, forma și ziua prinsă la jocul respectiv pot cântări greu”.

 

Cristian Irimia, portar Şoimii Pâncota

„La prima vedere, păream să nu avem emoții, dar spre surprinderea multora, Crișul s-a ținut bine până în ultimmul moment, trebuie felicitaţi şi ei pentru parcursul bun. Am fost două echipe sensibil egale valoric, spuneam mai devreme că vor izbuti să câștige seria cei mai pregătiții. Spre norocul nostru, am fost noi. Pe cât de grea, pe atât de frumoasă a fost victoria finală. Dar toată munca asta îşi pierde din valoare dacă nu vom câștiga și meciul de baraj. Orașul Pâncota merită în liga a treia, sunt oameni minunați acolo, le place fotbalul, iar copiii de acolo au şi ei o şansă. Din punctul meu de vedere, performanța se face de la liga a treia în sus. La liga a patra, nu prea te vede nimeni. Ţine mult și de noroc, am avut un stil ofensiv, se ştie, cea mai bună apărare e atacul. În mare parte e meritul colegilor, care au făcut un campionat bun. Eu, doar că am jucat toate meciurilor, prea mare merit nu prea am. Cum am mai spus, aș vrea să mă retrag înainte de a mă face de rîs, nu să mi se spună – lasă-te martalogule, bătrânule. Vreau să mă las cu fruntea sus, nu să mă înjure spectatorii. Fizic, mă simt bine, dar mă tot gândesc la acest sfârșit. Poate vine şi ziua în care voi greși și voi fi înjurat şi nu cred că aș merita. La noi, când greșești, lumea te percepe ca blatist, bătrân, asta e societatea. E momentul să terminăm cu bine ce am început. Meciul se anunță greu, CS Vulcan e o echipă puternică, din informațiile mele. Tot aşa, cine va da dovadă de tărie din toate punctele de vedere va ieși învingător. Sunt jucători tineri la noi, care n-au mai jucat baraj, există posibilitatea să se pună amprenta pe fizicul lor, cum s-a întâmplat cu UTA II sau Chișineu Criș, am scîrțîit puțin atunci. Dar sperăm să cîștigăm și să ne bucurăm la final”.

 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *