Sandu Ion e încrezător în reușita Cupei Europei de la Arad

Sandu Ion e încrezător în reușita Cupei Europei de la Arad

Președintele Federației Române de Atletism, Sandu Ion, a verificat astăzi stadiul lucrărilor și pregătirilor de la stadionul Gloria, în vederea Cupei Europei de aruncări lungi, competiție atletică care se va disputa la Arad în perioada 12-13 martie. Însoțit la arenă de primarul Gheorghe Falcă, Sandu Ion s-a arătat destul de încrezător că Aradul se va achita cu bine de organizarea unui astfel de eveniment: „Cu trei săptămâni și jumătate înaintea competiției, am dorit să vedem stadiul lucrărilor. Este un eveniment care ne onorează, dar în același timp ne și responsabilizează, pentru că trebuie să fim la înălțimea unei astfel de competiții. România nu a mai organizat din 1981 o întrecere de acest nivel, de aceea cred că sunt premise, ca împreună cu toți factorii organizatorici, să facem ceva deosebit”, a spus, pentru început, președintele Federației.

Stadiul lucrărilor, în grafic

Primarul Falcă a făcut apoi o radiografie a stadiului lucrărilor de la cele două stadioane, Gloria I și Gloria II (din subcetate), dând asigurări că până la startul competiției se vor obține toți parametri solicitați de Federația Internațională. Dacă la stadionul Gloria lucrările sunt în grafic și 10 din cele 12 obiective au fost deja realizate, în subcetate există o mică întârziere, de câteva zile, cu privire la înlocuirea gazonului de iarbă. „Primăria este parteneră la acest frumos eveniment, iar bugetul alocat este aproape de 500  de mii de euro, poate cea mai mare investiție pe care Primăria o realizează pentru o competiție sportivă. Suntem în grafic cu lucrările, iar îmbucurător e faptul că, odată cu acest eveniment, vom rămâne cu o infrastructură modernizată a celor două stadioane”, a spus, printre altele, Falcă.

Arădeanul Andrei Gag, cotat printre favoriți

Detaliile tehnice și sportive ni le-a oferit tot Sandu Ion, care speră ca sportivii români, printre care se va afla cu siguranță și un arădean, vor cuceri câteva medalii. „Până acum s-au înscris un număr de 500 de atleți din 38 de țări, iar pentru că întrecerea durează doar două zile, am apelat și al doilea stadion, cel din subcetate, pentru probele de aruncări. Vreau să vă asigur că după terminarea Cupei Europei, acolo se va putea juca din nou fotbal, dar va fi o cu totul altă infrastructură, modernizată. Obiectivul delegației române la Cupa Europei e obținerea a 2-3 medalii, vă anunț cu mândrie că printre atleții cu șanse la o clasare pe podium se numără și arădeanul Andrei Gag (CSM Arad), care este într-o formă deosebită. Sper să ia o medalie sau chiar să devină campion european în proba de aruncare a greutății. Pentru Arad e un lucru deosebit, competiția va fi și televizată, va fi mult interes. La tribuna pentru spectatori, unde vor fi în jur de 3.000 de locuri, vom stabili dacă intrarea va fi liberă sau vom vom avea un preț modic la bilete.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *