Cupa Mureşul la volei feminin speranţe a fost câştigată de CSŞ Lugoj

Cupa Mureşul la volei feminin speranţe a fost câştigată de CSŞ Lugoj

Ajunsă la ediţia a – V – a, “Cupa Mureşul” la volei feminin speranţe a adunat 5 echipe la start în sala Sporturilor din Lipova. Organizatorul, clubul Şoimii Lipova, a deschis turneul cu meciul contra echipei Bihor Oradea, elevele antrenorului Nicolae Petracovschi pierzând cu scorul de 1-2 la seturi. Favorita turneului, echipa CSŞ Lugoj, pregătită de Dorin Horvath, nu a avut probleme în a se impune în toate meciurile, fiind declarată câştigătoare cu maximum de puncte, pierzând un singur set, ce-i drept, în faţa unei frumoase şi spectaculoase echipe aparţinând de Cetate Deva. Locul secund a fost ocupat de echipa CNS Cetate Deva iar podiumul a fost completat de CSŞ Caransebeş, echipă care a deplasat un lot format şi din jucătoare de minivolei.. Şoimii Lipova a terminat întrecerea pe ultimul loc, înaintea fetelor de la Oradea, fără nicio victorie dar reuşind să smulgă un set voleibalistelor din Deva. Competiţia a fost de calitate, lugojencele încântând prin jocul lor având un blocaj bun la fileu şi două trăgătoare care au dus puncte echipei.
Rezultate:

Şoimii Lipova – LPS Oradea 1-2, LPS Oradea – CSŞ Caransebeş 1-2, LPS Oradea – CSŞ Lugoj 0-2, Şoimii Lipova – CSŞ Lugoj 0 -2, Şoimii Lipova – Cetate Deva 1-2, Cetate Deva – CSŞ Lugoj 1-2, Cetate Deva – LPS Oradea 2-0, Cetate Deva – CSŞ Caransebeş 2-0, Şoimii Lipova – CSŞ Caransebeş 0-2, CSŞ Caransebeş – CSŞ Lugoj 0-2

Clasament. 1. CSŞ Lugoj, 2. CNS Cetate Deva 3. CSŞ Caransebeş 4. LPS Oradea 5, Şoimii Lipova

 

Nicolae Petracovschi: Am reuşit să strângem 14 fete din şcoli pentru a le învăţa volei

 

Anul acesta echipa am avut trei echipe de volei la startul competiţiilor, minivolei, speranţe şi cadete. La speranţe am participat la faza semifinală ce avut loc la Ploieşti şi am reuşit să ocupăm locul 23 pe ţară, la cadete am participt la semifinala de la Târgu Mureş şi am obţinut tot locul 23, iar la minivolei nu ne-am calificat la turneul zonal. La ora actuala sunt 27 de sportive la club. Din toamnă clubul se va înscrie cu echipe de junioare şi speranţe, datorită noilor norme de la minivolei jucătoarele actuale ce le avem au plecat la lotul de speranţe Începând cu data de 22 iulie dăm drumul noului sezon competitional, probabil vom avea un cantonament de minim o săptămână pentru pregătirea fizică iar în septembrie vom avea baremurile pentru voleibaliste. La sfârşitul lunii septembrie vom începe noul sezon competiţional. Avem deja o grupă de fete născute în 2005-2006 pe care sperăm să le formăm pentru o nouă echipă de minivolei, mai precis avem 14 fete pe care le-am convins să vină să înveţe voleiul dar constat un dezinteres al părinţilor pentru a-şi duce copii să practice un sportiar la noi în Lipova singurul sport care se mai practică pe lîngă fotbal este voleiul. Sunt singur şi nu vine nici un tânăr să pună umărul la sport, nimeni nu mai vrea să facă o facultate de educaţie fizică. Vedeţi că şi la Arad nu se poate face o secţie de volei la inspectoratul şcolar, toate cluburile sun private”.
Datorită sprijinului acordat de către Primăria Lipova, şi aici ne referim la cheltuielile de cazare, echipament, masă şi transport ale jucătoarelor, secţia de volei feminin a clubului Şoimii Lipova reuşeşte să rămână deocamdată singura care reprezintă judeţul Arad, în ciuda încercărilor din partea altor cluburi de a rezista în acest sport, se pare că este un dezinteres total pentru această ramură care pe vremuri a dat sportivi valoroşi.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.