CSM Arad le dă cuvântul performerilor continentali
CS Municipal Arad se poate mândri şi în acest an cu performanţe europene de primă mână. E vorba, în primul rând, despre titlul continental la senioare, cu echipa de tenis de masă a României, obţinut de Daniela Dodean-Monteiro, sportivă care datorită programului competiţional infernal, nu a mai putut reveni la Arad. Campioana europeană a fost reprezentată la conferinţa de presă de astăzi, organizată de CSM Arad, de fratele şi antrenorul său, Cristian Dodean, care ne-a oferit detalii şi impresii după superba performanţă din Luxemburg, unde “tricolorele” au readus titlul continental în ţară, după 12 ani de pauză.
Cristi Dodean: “Dana e fericită şi împlinită!”
“Dana este fericită şi împlinită, ştiam de la ea că echipa îşi doreşte foarte mult acest titlu european după patru finale pierdute, două cu Olanda şi două cu Germania. A învins la această ediţie a Europenelor jucătoare de top, printre care şi numărul 1 al continentului, o chinezoaică. După cum bine ştiţi, fetele au avut meciuri foarte grele, cu Portugalia, Rusia şi în finală, cu Germania, nimeni alta decât vicecampioana mondială. Am discutat cu ea după Europene şi chiar mi-a transmis că nu mai pote ajunge în acest an la Arad, având un program competiţional foarte încărcat. A început campionatul în Franţa, săptămâna viitoare va juca cu echipa sa în Champions League, iar din câte mi-a mărturisit vrea să joace şi câteva openuri, iar primul este cel al Germaniei. În 2018 sunt din nou Europene, la simplu, dubu şi dublu mixt şi Mondiale, deci alte provocări pentru Dana. Jocurile Olimpice sunt încă departe, dar sigur că ne gândim şi la Tokyo, numai că în 2-3 ani se pot întâmpla multe, inclusiv accidentări nedorite. Tot ce contează e să fie sănătoasă şi să ne bucure în continuare! Îi mulţumim pentru tot ceea ce face şi îi transmitem că o iubim!”
Halterele fac minuni la CS Municipal
O altă secţie performantă a CSM-ului e cea de haltere, unde antrenorii Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan scot parcă din mânecă, an de an, campioni pe bandă rulantă. Nu doar campioni naţionali, ci iată că şi europeni, la sub 15 şi 17 ani, categorii unde în dese rânduri se obţin rezultate mai spectaculoase decât la juniori sau tineret. Cu un total de şapte medalii, dintre care patru de aur, două de argint şi una de bronz şi cinci locuri 4, la Europenele juniorilor II din Kovoso, şcoala CSM-ului de haltere a repurtat un nou succes răsunător. Performerii clubului arădean sunt Daniela Gărgar, dublă campioană continentală şi medaliată cu argint la U15, categoria 44 de kilograme, Luciana Condurache, care la U15, categoria +75 de kilograme, a devenit dublă campioană europeană la aruncat şi total şi vicecampioană la smuls, cu trei recorduri naţionale, Cosmin Krupla, bronz la U15, categoria 50 de kilograme şi Emanuel Danciu, trei locuri 4 la U17, categoria 62 de kilograme. Antrenorul Adrian Jigău trage concluziile, după demonstraţia de forţă de la Prishtina:
Început frumos de carieră
“Toţi cei patru sportivi prezenţi la Europene au un început foarte frumos de carieră, au tot viitorul în faţă, depinde doar de ei dacă vor reuşi în viitor, noi le suntem alături! Gărgar şi Krupla au fost debutanţi la Europene, iar Condurache e la al doilea campionat de acest nivel. Danciu a fost şi el foarte aproape de medalii, dar se poate revanşa anul viitor, la Europene şi la Jocurile Olimpice. Toţi sunt foarte tineri, fac haltere cam de 7 ani şi i-am descoperit la selecţiile în şcoli.” Adi Jigău apreciază eforturile şi sacrificiile la care recurg tinerii halterofili, în speranţa că într-o zi îşi vor îndeplini marele vis, calificare la Jocurile Olimpice:
Jocurile Olimpice, principala ţintă!
“E foarte greu să faci sport de performanţă, e nevoie de multă muncă şi antrenament. Avem şi la club o bază foarte bună, dar la lotul naţional au parte de pregătire centralizată, cu tot ceea ce înseamnă antrenamente, masă, casă, plus vitaminizare. E foarte greu ce reuşesc aceşti copii, fac sacrificii mari pentru a reuşi în viaţă. La 14 ani să pleci de lângă familie, de lângă prieteni, să laşi şcoala de aici, nu e puţin lucru. Şi iată cu au reuşit. Anul viitor avem Europene, cu obiectiv de calificare la Jocurile Olimpice juvenile din Argentina, sper şi îmi doresc ca toţi cei patru să reuşească. Noi privim spre viitor şi pregătim sportivii pentru ceea ce urmează, aşa că dacă nu în 2020, la Tokyo, sigur în 2024 putem avea surprize plăcute la Jocurile Olimpice.”