CSM Arad a adus jucători din Serbia, pentru Superliga de tenis de masă

CSM Arad a adus jucători din Serbia, pentru Superliga de tenis de masă

CSM Arad a reuşit să îşi asigure pentru partea a doua a Superligii Naţionale pe echipe la tenis de masă serviciile a doi jucători de origine sârbă. Echipa masculină, nou promovată în elită, îl va avea în componenţă şi pe Laurenţiu Lupulesku, 25 de ani, care are în palmares o serie de rezultate notabile: multiplu campion naţional de cadeţi şi juniori, campion naţional la dublu masculin şi dublu mixt seniori în 2013, vicecampion naţional cu echipa de club, Steaua Roşie Belgrad, tot în 2013. Lupulesku a semnat până în vară, cu opţiune de prelungire. „Am vrut să întărim echipa de băieţi, pentru a ne salva de la retrogradare. Suntem pe locul opt după turneul tur al Superligii. Avem referinţe bune despre Laurenţiu, sunt sigur că ne poate ajuta în tentativa de a ne îndeplini obiectivul”, ne-a declarat antrenorul coordonator al CSM Arad, Cristian Dodean. Paul Mladin, Patriciu Muntean, Bogdan Roman, Gheorghe Durdun şi Walter Berg sunt ceilalţi cinci componenţi ai echipei masculine de la CSM Arad, care va participa în 4-7 februarie, la Buzău, la turneul-retur al Superligii. De întăriri din ţara vecină are parte şi echipa feminină a CSM-ului.

Lupulesku şi Vejnovic, achiziţiile CSM-ului

Ivana Vejnovic (foto), originară din Senta, oraş cu o şcoală valoroasă de tenis de masă, are 18 ani (primul an de tineret şi seniorat), iar la nivel de cadete şi junioare s-a aflat permanent în top: este fostă componentă a lotului naţional, bronz cu echipa în 2013, la Campionatele Europene de junioare, multiplă medaliată naţională şi balcanică, atât la simplu cât şi la dublu, în sezonul trecut a fost campioană naţională de junioare la dublu şi dublu mixt, câştigătoare de Top 12 junioare, ocupantă a locului 3 la Top 16 senioare, concurs desfăşurat chiar în luna decembrie a anului trecut. La fel ca şi Lupulesku, Vejnovic a semnat cu CSM Arad până în vară, cu opţiune de prelungire, ea urmând să joace în paralel şi în Serbia, pentru echipa din Senta. În condiţiile în care Bogdana Trifu s-a repatriat la Slatina, din motive personale, din lotul echipei arădene mai fac parte Andreea Fistyulof, Andreea Huduşan, Adela Strună şi Andreea Neamţ. Fetele au încheiat primul turneul al Superligii pe locul cinci, iar menţinerea în prima divizie pare un obiectiv realizabil.

Menţinerea în Superligă – obiectivul sezonului

Fetele au şanse bune de a se menţine în Superligă, de altfel acesta e obiectivul pentru ambele echipe. Eram descoperiţi după plecarea lui Trifu, astfel că venirea Ivanei, o jucătoare de perspectivă în Serbia, este foarte binevenită”, mai spune Cristi Dodean. În altă ordine de idei, CSM Arad continuă selecţia la nivel de copii, vârste între 6 şi 9 ani. Cei interesaţi sunt aşteptaţi luni, miercuri şi vineri, între orele 15:30 şi 17:30, la complexul de tenis de masă „Emil Prokopecz” (str. Mihai Eminescu, nr.28), pentru înscrieri la secţia de tenis de masă. La selecţii sunt implicaţi şi sportivii Andreea Fistyulof, Bogdan Roman şi Patriciu Muntean.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *