Copil, învins de Gherasimov. Belarus – România e 1-1

Copil, învins de Gherasimov. Belarus – România e 1-1

Egor Gherasimov, clasat abia pe locul 341 ATP, l-a învins, vineri, pe Marius Copil, al 129-lea jucător al lumii, cu scorul 6-3, 6-4, 6-4, la Minsk, iar echipele României şi Belarusului sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a confruntării din primul tur al Grupei I valorice a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Gherasimov s-a impus într-o oră şi 41 de minute, la capătul unui meci în care arădeanul nu şi-a creat nicio şansă de break. În primul set, Gherasimov a rupt echilibrul la 3-2, reuşind un break, iar apoi s-a desprins la 5-2, pentru ca să termine cu 6-3. În setul secund, Gherasimov reuşit break-ul la 2-2, luând setul cu 6-4.

În setul al treilea, belarusul a început cu break şi a reuşit să îşi păstreze avantajul creat până la final, încheind setul şi meciul cu 6-4. Belarusul a reuşit 14 aşi, faţă de cei 9 ai lui Copil, Gherasimov făcând şi 6 duble greşeli. Copil reconfirmă, astfel, evoluţiile slabe din ultima perioadă, dar speră să se revanşeze duminică, când urmează să joace cu reprezentantul gazdelor, Ilia Ivaşka.

În primul meci al confruntării, Adrian Ungur (32 ani), aflat pe locul 313 în lume, s-a impus în faţa primei rachete a gazdelor, Ilia Ivaşka, numărul 175 mondial, după trei ore şi șapte minute. Românul s-a impus în trei seturi, cu 6-2, 5-7, 7-5, 6-4. Sâmbătă va avea loc meciul de dublu, iar duminică ultimele două partide de simplu, cu Marius Copil din nou în teren.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *