Chindia Târgoviște – UTA 1-0 (0-0) Un cadou oferit de Erico pentru a nu-i strica sărbătoarea lui Săndoi

Chindia Târgoviște – UTA 1-0 (0-0) Un cadou oferit de Erico pentru a nu-i strica sărbătoarea lui Săndoi

Nu faptul că a pierdut, ci modul în care a făcut-o UTA în partida de la Ploiești, din deplasare, cu Chindia Târgoviște, îndeamnă la multe semne de întrebare.

Chiar nu-i în regulă să intri atât de imprudent cum a făcut-o Erico în suprafața de pedeapsă în fața „vulpoiului” Florea. Ca să faci ce? Să te lamentezi apoi că s-a acordat lovitură de la 11 metri destul de ușor (86)? Penalty-ul a fost transformat în doi timp de Florea, după ce, inițial, Iacob a respins în față mingea venită în urma execuției telefonate a înaintașului de la Chindia.

Modul în care sunt tratate anumite faze de arădeni îmbie la tăierea grabnică a unei felii de lămâie, pentru a spăla greața vis-a-vis de lehamitea care-i învăluie pe unii jucători în momente decisive, vezi și ocaziile lui Otele, cu un șut în portarul advers (6) ori cu o transformare de rugby (72), ambele situații din preajma careului mic, după așezări ideale ale lui Cardoso.

Ionuț Badea a fost fără replică la schimbările efectuate de Emil Săndoi din partea a doua a meciului. Tehnicianul dâmbovițenilor a făcut 4 modificări în echipa de start, Jipa și Celea fiind introduși la pauză, Florea (65) iar francezul Sila (83). Ultimii doi au realizat faza care avea să decidă soarta partidei, cu largul concurs al lui Erico, despre care am amintit. Nu îi atribui vreo vină arbitrului de centru bucureștean Marcel Bârsan, pentru că neglijența se pedepsește. Badea părea amuzat la conferința de presă premergătoare partidei de întrebările cu caracter tactic pe care le-a primit, afirmând că se simte ca la școala de antrenori. Mă îndoiesc de faptul că, atunci când un antrenor introduce forțe proaspete în teren, celălalt a învățat că trebuie să stea cu mâinile în sân și să privească, contemplativ. Cum să faci prima schimbare cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, atunci când a intrat Ongaro în locul lui Vorobjovas?

Sunt întrebări mai degrabă retorice, însă deznodământul i-a prilejuit lui Săndoi să-și serbeze împlinirea vârstei de 57 de ani. La mulți ani și din partea noastră!

Bogdan Cioara

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published.