Campionatele de rugby s-ar putea relua la toamnă, CSU Arad nu se grăbeşte cu pregătirea

Campionatele de rugby s-ar putea relua la toamnă, CSU Arad nu se grăbeşte cu pregătirea
0 comments, 15/05/2020, by , in Rugby, Ultimele stiri

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a elaborat un plan de revenire la normalitate în sportul cu balonul oval. „Noi am pus la punct un ghid de reintrare în activitate, etapizat, am respectat tot ce înseamnă cerințe ale autorităților, fără să punem mâna colectiv pe balon. Întâi pe grupuri de câte 3 jucători, apoi de câte 5, de câte 7, fiecare cu balonul lui. Undeva în septembrie vrem să reluăm campionatul intern, am amânat finalitatea tuturor competițiilor pentru că avem timp să încheiem anul acesta returul, iar anul viitor vom porni alt campionat”. Rugby-ul este un sport de echipă, astfel că sportivii nu se pot pregăti încă colectiv, mai ales că există contact. Totuşi, pot demara pregătirile individuale, în grupuri de trei jucători, fiecare cu balonul lui.

Planurile Federaţiei au fost anticipate şi de antrenorul-jucător al CS Universitatea Arad, Marian Grindei, care spunea că există două variante pentru rugby, iar una era “continuarea cu returul din septembrie, pentru ca la anul să trecem la sistemul primăvară-toamnă, să se joace în acelaşi an calendaristic.” CSU Arad nu îşi reia încă antrenamentele: “Nu am stabilit încă nimic, avem timp suficient pentru a ne pregăti. Am înţeles că abia în august vom putea relua antrenamentele colective cu mingea, cu un contact uşor. Aşa, să fac antrenament individual cu fiecare, cu mingea lui, cu tot felul de reguli şi norme, este complicat. Probabil săptămâna viitoare va anunţa şi federaţia, oficial, sistemul competiţional şi ne vom putea face planuri mai multe”, ne-a declarat Marian Grindei.

CS Universitatea Arad ocupă locul şase la mijlocul sezonului în Divizia Națională de rugby, iar din septembrie ar putea să se dea startul returului. Adversarii „studenților” sunt, în ordine: CS Năvodari (acasă), RC Gura Humorului (în deplasare), Știința Petroșani (acasă),  CSM Bucovina Suceava (în deplasare), RC Bârlad (acasă), RC Grivița București (acasă) și CSM Galați (în deplasare).

About Calin Moga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *