Bernadett Balint campioană europeană cu echipa României

Bernadett Balint campioană europeană cu echipa României

Tenisul de masă feminin românesc are viitor, o dovadă fiind performanţele obţinute de echipele de junioare şi cadete la Campionatele europene de la Schwechat (Austria).

Junioarele, cu Bernadett Balint (foto, stânga) de la CSM Arad în componenţă,  au devenit campioane europene, după un parcurs fără greşeală. O dovadă fiind rezultatele, 3-2 cu Cehia, Slovacia şi Olanda în grupă, 3-0 cu Grecia în optimi, 3-1 cu Franţa în sferturi, 3-0 cu Croaţia în semifinale şi 3-1 cu Rusia, aseară, în finală.

De menţionat faptul că Bernadett Balint, aflată în primul an de juniorat,  a evoluat în toate cele patru meciuri eliminatorii, aducându-şi un aport important la calificările în fazele superioare. Ea a câştigat trei meciuri, 3-1 cu elena Aikaterini Toliou, 3-0 cu franţuzoaica Marina Berho şi 3-0 cu croata Ivana Tubikanec, cedând un singur joc, în finala cu Rusia, 0-3 în faţa mai experimentatei Anna Blazhko. În ultimul act, decisivă s-a dovedit a fi Bernadette Szocs, care a obţinut două victorii, în timp ce Irina Ciobanu a câştigat un meci.

Roxana Istrate şi Andreea Roşca au fost celelalte componente ale naţionalei de junioare
Ccealaltă reprezentantă a CSM Arad în competiţia europeană, Bianca Crişan şi-a trecut deasemenea în palmares o frumoasă performanţă devenind vicecampioană europeană cu echipa de cadete a României.

După un parcurs perfect în grupă, 3-0 cu Suedia, Italia şi Olanda, micile „tricolore”, în componenţa Andreea Clapa,  Diana Lupu, Adina Diaconu şi Bianca Crişan, au depăşit în optimi, cu 3-1, Slovenia, în sferturiâ, cu 3-2, Polonia şi în semifinale, cu 3-1, Franţa. În finală, România a cedat, scor 0-3, în faţa Germaniei. Bianca Crişan, uşor accidentată, a jucat doar în meciul cu Italia, ea evoluând la dublu, unde în tandem cu Adina Diaconu, s-a impus cu 3-1 în faţa perechii Mosconi – Dumitrache.

Bernadett Balint şi Bianca Crişan continuă competiţia în probele de simplu, dublu fete şi dublu mixt, dar elevele antrenorului Cristian Dodean, şi-au îndeplinit deja obiectivul la „europene”, obţinând fiecare câte o medalie.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.