Au pierdut frumos!

Au pierdut frumos!

West Olympia Phoenix Arad a încheiat turneul semifinal al Diviziei B la baschet masculine, cu un bilanţ negative, trei înfrângeri, dar în ciuda eşecurilor au primit aprecieri pentru modul în care au evoluat.

Din păcate doar opt jucători a putut deplasa Alexandru Pteancu la Bucureşti, aceasta fiind principala problemă a arădenilor în meciurile disputate. Jucătorii avuţi la dispoziţie au fost: Ghiriş (56 de puncte marcate în cele trei jocuri), Bandula 31, Costa 23, Bencze 23, Ţihoi 16, Jacotă 14, Kovacs 8, C. Bondor 5.

Primul meci a fost cu Timba Timişoara, colega de serie, meciul fiind echilibrat în prima sa jumătate. Diferenţa s-a făcut însă în ultimele două sferturi, pentru ca la final să se înregistreze Timba Timişoara – WOPAR Arad 104-51 (30-20, 22-12, 37-12, 15-7).

Scenariul s-a repetat şi în al doilea meci, cu Rapid Bucureşti, elevii lui Sandu Pteancu conducând pe tabelă în primele două sferturi, bucureştenii reuşind să preia conducerea doar în ultimele secunde ale celui de al doilea sfert. Banca mai lungă a acestora a făcut din nou diferenţa şi s-a terminat Rapid Bucureşti – Wopar Arad 76-57 (37-36).

În ultimul meci disputat, West Olympia Phoenix a fost aproape de a furniza surpriza competiţiei, în faţa principalei favorite a seriei, Farul Constanţa.

 

 „Am fost atât de aproape de victorie în acest meci. Chiar la final, când conduceau cu un punct au marcat, cu şansă, două triple, care s-au dovedit decisive. Poate cu un pic de concentrare reuşeam surpriza… Oricum am primit felicitări de la toţi cei care au văzut meciul. Nu e puţin să reuşeşti un meci bun în faţa unei echipe ce l-a avut pe bancă pe Costel Cernat, sau în teren jucători cu multă experienţă, cum ar fi ex-dinamovistul Răzvan Popa. Per ansamblu, sunt satisfăcut de modul în care s-au comportat băieţii… Aş vrea să mulţumesc Consiliului Judeţean Arad, Universităţii «Aurel Vlaicu» şi societăţii «West Protguard» pentru sprijinul acordat” a declarat antrenorul Alexandru Pteancu, la finalul unui meci  Farul Constanţa – WOPAR 75-68 (33-39).

Asta a fost, a fost cel de-al treilea eşec la turneul semifinal, dar tânăra echipă arădeană, care a plătit tribut şi lipsei de experienţă, a demonstrat că are potenţial şi cu puţin sprijin poate să ajungă în sezonul viitor să atingă obiectivul propus, acela de a juca în eşalonul superior al baschetului masculine românesc.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *