Arbitrul Barbu a făcut cadou trei puncte formației păstorită de Becali: FCSB – UTA 2-1 (1-0)

Arbitrul Barbu a făcut cadou trei puncte formației păstorită de Becali: FCSB – UTA 2-1 (1-0)
0 comments, 06/12/2021, by , in Fotbal, Liga 1, Ultimele stiri

La capătul unui joc foarte bun reușit de UTA la București, FCSB a reușit să se impună cu 2-1. Și asta nu pentru că Olaru, Tănase sau Keseru au avut veleități fotbalistice superioare lui Passaglia, Roger sau Ubbink. Diferența pe tabela de marcaj a fost stabilită cu largul concurs al arbitrului Marian Barbu, care le-a acordat gazdelor două lovituri de la 11 metri de râsul curcilor.

UTA a jucat curajos încă din start, iar Baravykas a șutat alături (6), fiind imitat de Olaru, la cealaltă poartă. O țesătură de pase pe traseul Roger, Dangubic, Ubbink, Passaglia l-a avut pe ultimul în poziție ideală de a înscrie (10). Argentinianul a trimis, însă, peste, de la numai 8 metri de poarta lui Vlad. După trasorul lui Dangubic alături (17), și-a intrat în scenă „fluierașul” din Făgăraș. La un duel în careul arădenilor, Roger l-a deposedat pe Octavian Popescu, dar centralul a arătat punctul cu var. Penalty, șut Tănase pe centru și 1-0 (22).

Ca și treziți din pumni, formația de pe Mureș nu a resimțit șocul și a jucat de la egal la egal cu ocupanta poziției secunde a ierarhiei. După pauză, Iacob a închis bine unghiul în fața lui Cordea (49) și a respins șutul expediat de Șut, la faza imediat următoare. Arbitrul Barbu avea să-și întețească tot mai mult maniera de arbitraj pro gazde. Stilul său șmecheresc era evident aproape la fiecare duel pentru minge. Cu toate acestea, băieții lui Gyuszi Balint au continuat să creadă în șansa lor. Hora a fost aruncat și el în luptă, iar după ce Medjimorec a trimis cu capul pe lângă (70), un-doiul dintre Ubbink și Dangubic a continuat cu șutul croatului, respins de Vlad până la Roger. Un dribling scurt al brazilianului în fața portarului și mingea scutura plasa pentru 1-1 (72). Meciul s-a jucat un minut mai târziu. Ubbink, rămas în poziție iminentă de gol, în poziție centrală, nu l-a putut învinge pe Vlad, care a respins în transversală. Defensiva condusă de Vinicius dădea semne tot mai clare de knock-out, dar același „cavaler al fluierului” a ținut să încline balanța cu care trebuia să împartă dreptatea în teren.

Cireașa de pe tort a venit la un atac al gazdelor, când Dumiter a scăpat mingea în aut de poartă (80), însă nici Barbu, nici tușierul Orbuleț – ce nume predestinat – nu au oprit jocul! Mingea a intrat în careu, a fost șutată în mâna lui Medjimorec s-a acordat din nou penalty, transformat din nou de Tănase, care avea cotă 18 să înscrie două goluri în acest meci! Noapte bună, fotbal românesc…

Bogdan Cioara

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.